Hiába keresték a Salát szállító kisrepülőt

Itt még boldogan pózolt a Cardiff City mezével a labdarúgó
Itt még boldogan pózolt a Cardiff City mezével a labdarúgó - © Fotó: AFP
Wales – Kíméletlen időjárás nehezítette a Franciaországból Walesbe tartva eltűnt kisrepülőgép keresését, így továbbra sem találják az argentin Emiliano Salát és a vele utazó pilótát – írja az nso.hu.


„Éjjel hatalmas szél és eső volt, a kétméteres hullámok között a lehető legnehezebb volt a keresés. Reggelre lenyugodott a tenger, tiszta is volt a levegő, de egyre nagyobb a köd” – közölte a walesi parti őrség.

Az argentin Ole idézte a Nantes-tól az angol Premier League-ben szereplő Cardiff Cityhez szerződő labdarúgó utolsó üzenetét.

„Nagyon fáradt vagyok. Nantes-ban voltam, el kellett intéznem mindent, ezt is meg kellett csinálnom, azt is. Most már repülőn vagyok, amelyik úgy néz ki, mintha szét akarna esni. Megyek Cardiffba, tiszta őrület, holnap már edzésünk lesz az új csapatommal – így kezdődik a hangfelvétel, amely így zárul: – Ha nem hallasz rólam másfél órán belül, nem tudom, küldjetek valakit, hogy megtaláljon. Kezdek félni.”

A legrosszabbtól tartanak

Az AFP azt írta: Sala vélhetően már nincs életben, erre utalnak a mentőakciót vezető John Fitzgerald szavai is. „Sajnos a legrosszabbtól tartunk… A víz hőmérséklete rendkívül alacsony, és nincs túl nagy esély a túlélésre, mert a testhőmérséklet nagyon gyorsan csökken.”

HBNTovábbi hírek a Sport kategóriából