Friss hírek

2010.03.02. 12:58

Csipes kukák lesznek Gyõrben

<p>Már mûködik a kétkannás hulladékgyûjtési rendszer a Gyõr melletti településeken, Gyõrben pedig április 5-én vezetik be a csipes kukákat. Az új rendszer célja, hogy minél kevesebb hulladék kerüljön a lerakókra.</p>

Gyõr- Moson- Sopron megyében 111 kistelepülésen márciustól már mûködik a kétkannás hulladékgyûjtési rendszer, ugyanezt Gyõrben április 5-én vezetik be. Az új rendszer lényege, hogy minél kevesebb szemét kerüljön a lerakókra, ezek kialakítása ugyanis túl drága- tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szabó Sándor a Gyõri Kommunális Szolgáltató Kft. hulladékgazdálkodási ágazatvezetõje.

Minden négy lakásosnál kisebb társasház és családi ház kap egy barna és egy szürke fedelû kukát, elõzõbe a lebomló, utóbbiba a maradék hulladékot kell majd helyezni. A kukákat csipekkel szerelik fel, melyekkel mérhetõ az ürítés gyakorisága, ez alapján fizeti majd a lakó a szemétszállítást .

Az idei év még csak próba, a szemétszállítás díja egyelõre sehol sem változik, jövõre határozzák meg, hogy mennyit kell majd fizetni a kukák ürítéséért. A lakók a napokban tájékoztató füzetet kapnak a pályázati pénzbõl kialakított új hulladékkezelési rendszerrõl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!