Hiába a tiltás, mégis sokan fürdenek a győri szabad strandokon

A tiltás ellenére is sokan fürdenek a győri szabadstrandokon. Az ÁNTSZ egy héttel ezelőtt coli baktériumot talált a Mosoni – Duna vízében ezért azonnal lezárta a fürdőhelyeket. A baktérium komoly betegséget is okozhat, ennek ellenére sokan mégis a vízbe merészkednek.

Egy hete túl sok szennyezőanyagot találtak a vízben ezért tiltották meg a fürdést az Aranyparton. A szabad strandokat lezárták, azóta tilos a vízbe menni.

A fürdést mindenhol tábla tiltja, ennek ellenére hétfőn is sokan lubickoltak a folyóban. Pedig a vízben talált coli baktérium komoly betegséget is okozhat.

” Ez a baktérium leggyakrabban hasmenéssel, hányással jelentkező betegségeket okoz de kórokozója lehet húgyúti fertőzéseknek illetve ritkább esetekben akár agyhártya gyulladást is okozhat ” – mondta a Független Hírügynökségnek Szele Eszter, az ÁNTSZ kistérségi tisztiorvosa.

Hétfőn friss mintákat vettek a folyó vizéből amelynek laboratóriumi vizsgálatai csütörtökre készülnek el. Ha abban már nem találnak szennyeződést akkor péntektől akár újra lehet fürdeni a szabad strandokon.