boon-sportoldal

2008.03.28. 21:37

A szurkolók megérezték a DVTK gólját

<p>Budapest - A labdarúgó NB I 21. fordulójának nyitómeccsét pénteken este Kispesten játszották, ahol a Budapest Honvéd együttesének vendége a Diósgyőri VTK gárdája volt. <DIA width="650" height="690" alt=""><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Honv_d_DVTK_2008_03_28_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Honvéd DVTK 2008.03.28." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/Szelpal_Tamas-ot.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/search/Bozsik%20DVTK/members.boon_szerkesztoseg/Vago_Attila-ot.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/DVTK-Honved-ot.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A piros-fehérek védelmének közepe miatt aggódtak a meccs előtt a vendég szimpatizánsok, ugyanis onnan két, a Kaposvár ellen "elesett" fiú, Sebők Vilmos piros lap, Hegedűs Gyula pedig három sárga lap miatt hiányzott. A találkozó elején az látszott, hogy Vágó Attila edző is kiemelt figyelmet fordított ennek a problémának a megoldására, mert leginkább öt védővel játszott a DVTK, ugyanis Kállai Norbert előszűrőből gyakran a négy védő vonalába, Lakatos Béla és Mogyorósi József közé húzódott vissza.

A Diósgyőr alapfelállása a támadójáték tekintetében nem sok jót ígért, a vonalban védekező négy hazai játékos között Simon Attila egyetlen csatárként szárnyaszegetten szenvedett. A félidő első felében Mogyorósi József és Pintér Zoltán összeszedte a szokásosnak mondható sárgáját, Köteles Lászlónak pedig volt egy rossz kifutása, meg egy jó védése. Bő félóra elteltével a húzódást szenvedett Florin Pelecbaci helyett egy újabb védekező játékost küldött pályára a diósgyőri szakvezető, Vitelki Zoltán személyében. Az első játékrész végén azt konstatálhattuk, hogy a gyenge színvonalú meccsen a Diósgyőr vezetőedzőjének várakozása szerint alakult a találkozó, hiszen a Honvédnak alig akadt helyzete, a DVTK pedig pontszerzésre állt.

Fordulás után

A második félidő elején Djordje Kamber révén először került helyzetbe a meccs folyamán a Diósgyőr, aztán minden szinte ugyanúgy folytatódott, ahogy a térfélcsere előtt. A hazaiak kitartóan próbálkoztak, de a túlbiztosított diósgyőri hátsó alakzat mellett, illetve azzal szemben nem igazán sikerült helyzeteket kialakítaniuk. Ezen a cserék sem segítettek, pedig az utolsó 20 perce már mindhárom ilyen frissítési lehetőségét ellőtte Supka Attila.

Negyedórával a meccs vége előtt örömtüzek gyúltak a lelátón, a vendégszektorban, mintha csak megérezték volna a diósgyőri drukkerek, hogy lesz ok az örömre. Az extázisról Szélpál Tamás gondoskodott, aki remek szólója végén kitűnően adott be, és Honma az akcióhoz méltóan szép befejezéssel gólt szerzett. A DVTK találata után az egyik oldalon a "Hajrá Diósgyőr!", a másikon a ,"Supka takarodj!" rigmus zengett. A pályán pedig a meccs végéig hátralévő időben szinte csak a diósgyőri kapu előtt folyt a játék, de rendkívül nagy mezőnyfölény a rendes játékidőben nem hozott Honvéd helyzetet, a ráadásban pedig Köteles László két nagy bravúrjának köszönhetően megőrizte előnyét a Diósgyőr.

Ez egyben azt is jelenti, bejött a Vágó Attila féle taktika, a végig védekező DVTK egy helyzetéből gólt szerzett, megnyerte a meccset, és ezzel zsinórban a negyedik meccsén maradt veretlen a piros-fehér gárda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!