Heves zivatarok és felhőszakadások várhatók Borsodban

Heves zivatarok és felhőszakadások várhatók Borsodban
Miskolc – Az Országos Meteorológiai Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Központja a következő tájékoztatást juttatta el a miskolci Polgármesteri Hivatalhoz: csütörtökön a délután ill. este folyamán heves záporokra, zivatarokra lehet számítani Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén. 

Az ezekből rövid idő alatt kihulló csapadék mennyisége kisebb területen meghaladhatja a 30 mm-t, ami ún. villámáradások kialakulásához vezethet. A zivatarokat kísérő szél pedig elérheti ill. meg is haladhatja a 90 km/h-s sebességet. Jelenleg ilyen zivatarok Szlovákia déli részén, a Sajó és a Hernád között alakultak ki, de a megye területén is adottak a feltételek heves zivatarok, felhőszakadások kialakulásához – tájékoztatta a Borsod Online-t Dobos Tímea a Városháza szóvívője.

Pihenőidő, védőital és nyári fejfedő az extrém UV sugárzás miatt

Miskolc – Amennyiben tartósan marad a napos idő, ezzel pedig az extrém UV sugárzás, óvintézkedések kerülnek bevezetésre a Miskolc Holding Zrt tagvállalatainál – adta hírül a társaság.

Jelentős lehűlés várható a hétvégére

Borsod-Abaúj-Zemplén megye – Továbbra is meleg, de már labilisabb rétegzettségű levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, ezért nagyobb valószínűséggel alakulhatnak ki záporok, zivatarok.