Heves áradások Sierra Leonéban – 20 halott

Hivatalos tájékoztatás szerint Sierra Leone Pujehun körzetében lehulló nagy mennyiségű csapadék torrens áradást okozott, amelyben legkevesebb 20 ember meghalt, házak tucatjai dőltek romba.

Sierra Leone fővárosában, Freetown-ban bejelentették, hogy az ország Pujehun körzetében lehulló nagy mennyiségű csapadék torrens áradást okozott. Az érintett területen legkevesebb 20 ember meghalt, 20-nál több épület összedőlt, több mint ezer embernek kellett elhagyni otthonát. A térségbe indult a Sierra Leonei tengerészet, a Vöröskereszt és az ENSZ mentőcsapata, hogy segélyszállítmányt vigyenek a katasztrófa sújtotta területre.

A mentőcsapatok eddig 600 embert mentett ki az áradástól sújtott területről, de további 1500 helyi lakos még az elárasztott területen várja a segítséget. Vandy Sonnah, a Vörös kereszt katasztrófavédelmi koordinátora elmondta, rendkívül nehéz a térségben az emberek kimenekítése, mivel az utak víz alatt vannak, több híd pedig összeomlott. A legnagyobb probléma pedig az, hogy a természeti csapás által sújtott területen rendkívül meg növekedett a járványok kitörésének lehetősége. Elsősorban a kolerás megbetegedésektől tartanak.További hírek a Nagyvilág kategóriából