boon-sportoldal

2011.06.04. 21:56

Szakaszgyőzelem szombaton

<p><span style="font-size: medium">Az abszolút értékelés negyedik helyén várja a vasárnapi folytatást Spitzmüller Csaba és Szőke Tamás az ORB idei harmadik futamán.&nbsp;</span></p>

A Prince Groupama Garancia Bükfürdő Rallye-n Spiciék csupán 14.1 másodpercre vannak az élen álló Kazár, Percze kettőshöz képest. Ráadásul a nap folyamán egy abszolút időt is sikerült összeszorgoskodni, méghozzá a GY3-on a Szombathelyi Rallykatlanban. Az R4-es kitthez szükséges alkatrészek nagy része megérkezett, ami a páros mai napi teljesítményén meg is látszott. A szombat esti szervizben érthetően optimista volt Spitzmüller Csaba.

Folyamatosan alakulnak a dolgok, sok pozitív impulzus ért minket ezeken a murvapályákon – értékelt hat gyors után Spitzmüller Csaba. – Az egri és a miskolci nullázás után a hátralévő futamokon szeretnénk tanulni az autót, ezért valamilyen szinten felszabadultan versenyezhetünk Tamással. A szakaszgyőzelem nagyon jót tett a lelkünknek, de tudjuk, hogy messze még a vége. Szeretnénk jó helyen befejezni a versenyt, ehhez viszont vasárnap is olyan teljesítményt kell nyújtanunk, mint most. Voltak gyorsok, amit elkaptunk, akadtak, amelyek egyáltalán nem feküdtek nekünk, és a nagy állítgatás közben el is gumiztuk magunkat. Ennek ellenére ez a negyedik hely jónak mondható.

Spici egyelőre nem számolgat, nem nézi magukat a riválisokhoz képest. Szombaton és vasárnap is a maximumra törekednek, és majd kiderül, hogy ez mire lesz elegendő.

-  Látszik, hogy jó irányba harmadunk, folyamatosan gyorsulunk ebben az esztendőben – folytatta a 2008-as esztendő abszolút bajnoka. – Keveset mentünk még, és a folyamatos fejlesztés miatt is szükségünk van a kilométerekre. Nem is nagyon emlékszem ilyen szoros csatára a magyar bajnokságban. Talán régen, amikor zsiguliztunk és negyvenen voltunk. Az ilyen versenyek viszik előre a sportágat, minden egyes tizedmásodpercért alaposan meg kell küzdeni. 

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!