Hétvégi programajánló

Hannibal rising
Hannibal rising
Debrecen – Az első igazi tavaszi hétvégén rengeteg szórakozási lehetőség közül választhatunk. Válogasson!

BULIK

Szombaton választanunk kell: Ossian jubileumi koncert vagy Irigy Hónaljmirigy lemezbemutató. Két stílus – két felejthtetetlennek ígérkező rendezvény.

2007. március 10, szombat: K.O. Média – lemezbemutató koncert

Az Irigy Hónaljmirigy legújabb lemezével a debreceni közönség ismerkedhet meg az országban elsőként. Ráadásul nem is akármilyen körülmények között: egyedülálló fénytechnika, a színpad pedig a küzdőtér közepén: a zenekar szó szerint körülrajongható…

2007. március 10., szombat: Ossian 20 éves jubileumi koncert.

Több buli:

Cactus Pub – Énekelj és bulizz velünk; Joy Bár - Ladies Night-Bombanő verseny; Klondike Cafe & Salon – Jagermaister est; Neon Csocsó és Darts Center – Jim Beam est; Óbester Pub – House Music Night&GOGO Show; Unplugged Club – Stereomilk koncert; Karaoke Söröző – Karaoke; Klinika Egyetemi Klub - Mindig Péntek Party; Pince Café és Music Club – Friday Night Party Dj. MB-vel; Club Bohém - Zenél Kocsis Bécó és zenekara; Club Morrison – Dance buli; Víg Molnár Vendéglő - Élőzene.

MOZI

Hannibál ébredése (Hannibal Rising) - 18 éven felül

Azt már A bárányok hallgatnakból tudhatjuk, hogy Hannibal Lecter, a pszichopata kannibál Litvániából származik és igazi ínyenc, arról pedig a Hannibalból értesülhettünk, hogy az eredetileg pszichiáter sorozatgyilkos szeretni is képes, sőt a doktor alakjával találkozhattunk – igaz, sajnos csak mellékalakként – az Embervadász és A Vörös Sárkány című thrillerekben is. Most pedig eljött végre a várva várt pillanat, és megismerhetjük a rém eszmélését gyermekkorától a fiatal évekig.

Több mozi.

KIÁLLÍTÁSOK

DEOEC – David Abramjan festőművész kiállítása; DEOEC II. Kollégium – Gui Erzsébet tűgobelin kiállítása; DEOEC – Dr. Kocsis István orvos-fotós kiállítása; Modem Modern és Kortárs Képzőművészeti Központ - Kilencvenkilenc év. XX. századi kortárs magyar képzőművészeti kiállítás; Modem Modern és Kortárs Képzőművészeti Központ - Digitális parafrázis. Kiállítás a Medgyessy Ferenc Gimnázium diákjainak munkáiból (Díjmentesen látogatható); Mű-Terem Galéria – Golarits Erzsébet textiltervező iparművész kiállítása; Református Kollégium Múzeuma - Az európai nyomdászat évszázadai; Debreceni Irodalmi Múzeum - Debrecen és a magyar irodalom; Delizsánsz Kiállítóterem - Posta és távközléstörténeti kiállítás; Déri Múzeum - Ásványok világa; Déri gyűjtemény. Munkácsy Mihály művészete; Holló László Emlékmúzeum – Holló László emlékkiállítás; Kölcsey Központ - A 125 éves Magyar Távirati Iroda MTI Fotó-50 év képei című kiállítása; Misztika Galéria - David Beeri festőművész kiállítása.

Több kiállítás.

SZÍNHÁZ

Szombaton Kiss Csaba: Kun László c. darabja és Földes László Hobo: Csattanuga Csucsu című “spiclirevü”-je között választhatunk. Vasárnap Bernstein: West Side Story-ját mutatják be.

TV

Aki inkább otthon marad és a televíziózás mellett dönt, az sem jár rosszul:

Nagyítás (Blowup), március 10., szombat  m1, 22:30

A képek titkai közt élő fotós egy nap évődő szerelmes párt kap lencsevégre, amikor azonban előhívja a képeket, azokon mintha egy gyilkosság képei bontakoznának elő. Bepillantás a ’60-as évek Londonjának kibontakozó partykultúrájába a fiatal Vanessa Redgrave és az akkor még ismeretlen David Hammings segítségével Michelangelo Antonioni filmjében. 

Pillangó, (Papillon), március 11, vasárnap m2, 20.00

Henri Charriére önéletrajzi bestsellere nyomán készült ez a klasszikussá vált film, mely egy szökés története a világ egyik legkegyetlenebb börtönéből. Főhőse, Pillangó kisstílű tolvaj, ám rákennek egy gyilkosságot és életfogytiglani büntetésre ítélik. Minden reménytelensége ellenére rendületlenül hajtja egyetlen célja: a szabadulás.