Hétvégétől már jelentős változások várhatók a Kálvin térnél a metróépítés miatt

Szombaton és vasárnap elkészül a Kálvin térnél az a villamoskitérő, amelyen a 4-es metró építése alatt közlekednek majd a szerelvények. Hétfőtől a 49-es villamosok csak a Kelenföldi pályaudvarnál lévő végállomásuk és a Kálvin tér között járnak, a Deák Ferenc térre a meghosszabbított útvonalon közlekedő 18-47V jelzésű villamospótló autóbusszal lehet eljutni – tájékoztatott a BKV. A metró építése miatt a Vámház körúton csak egy sávon haladhat a közúti forgalom.

A Kálvin téri villamoskitérő építése miatt március 31-én és április 1-jén egész nap a Kelenföldi pályaudvar és a Batthyány tér között közlekednek a villamosok, 19-49-es jelzéssel.

A kitérő megépítése után április 2-ától, hétfőtől a 49-es villamosok a Kelenföldi pályaudvar és a Kálvin tér (Lónyay utca) között járnak. A Deák térre a meghosszabbított útvonalon közlekedő 18-47V jelzésű villamospótló autóbusszal lehet eljutni. Az autóbuszok a Hengermalom út és a Deák Ferenc tér között szállítják az utasokat, a 49-es villamosról átszállási lehetőség a Lónyay utcában kialakított ideiglenes villamos-végállomásánál biztosított.

A metróállomás építése miatt a Vámház körúton csak egy sávon haladhat a közúti forgalom. Ezen az egy sávon közlekedik majd a villamospótló autóbusz is. A BKV az autósok türelmére és megértésére számít, mert az utasok le- és felszállása idején az autóbuszok rövid ideig feltarthatják a forgalmat. Ugyanakkor kérik, hogy szabálytalan parkolással ne akadályozzák a BKV járműveinek közlekedését.