Hétvégén két rangos kerékpárversenynek is otthont ad a megye

Akt.:
Hétvégén két rangos kerékpárversenynek is otthont ad a megye
© Illusztráció: magánarchívum
Debrecen – A Hajdú-Bihar Megyei Kerékpáros Szövetség, a DKSI Debreceni Kerékpáros Sport és Szabadidős Ifjúsági Egyesület, valamint Debrecen MJV Polgármesteri Hivatalának közös összefogásával idén tavasszal is megrendezik a hagyományos Hajdú Kupa és Főnix Kupa kerékpáros versenyeket, ahol az országúti kerékpársport három versenyszámában, időfutamban, mezőnyversenyen és kritériumversenyen mérhetik össze erejüket a résztvevők.

A versenyre a hazai országúti kerékpáros egyesületek versenyzőin kívül már határon túli sporttársaink is jelezték részvételüket, ezzel is növelve a rendezvény rangját.

A korábbi évektől eltérően új útvonalakon, a verseny rangjához illő helyszíneken kerül sor a futamokra, köszönhetően annak, hogy Debrecen városa és a verseny lebonyolítását lehetővé tevő támogatóink kiemelten segítik a megyei szövetség illetve a DKSI törekvéseit.

Ennek megfelelően, április 18-án szombat délelőtt 10 órától a közelmúltban átadott Nagyerdei Stadion biztosítja a versenyközpont helyszínét, és az északi kaputól indul a Hajdú Kupa I. szakasza, a 10.6 km-es távon rendezett időfutam verseny, amely a Stadiontól indul, majd a nemrég felújított Pallagi úton egészen a pallagi buszfordulóig hajtanak a versenyzők, és itt visszafordulva a Stadionhoz visszatekerve érkeznek a befutóra.

Még aznap délután 15 órától a Vezér utca végén található 1050 m-es „körpályán” zajlanak majd a Főnix Kupa kritériumverseny futamai, korosztályonként eltérő távokon. Az ITSH épülete mögötti pálya az elmúlt években már bevált helyszíne nemcsak a Főnix Kupának, de a Diákolimpia versenyeinek, illetve a fiatalok edzéseinek is. A helyszínt az ITSH és a Debreceni Egyetem biztosítja.

Április 19-én vasárnap délelőtt 10 órától kezdődik a Hajdú Kupa II. szakasza, az országúti mezőnyverseny. A versenyközpont, illetve a rajt/cél helyszínét a Látóképi Csárda biztosítja. A futamokra korosztálytól függően 5 különböző távon kerül sor, a Látókép – nagyhegyesi körforgalom – Balmazújváros – Látókép útvonalon (ahol egy kör 31 km). A mezőnyverseny befutóit követően kerül sor nemcsak a II. szakasz eredményhirdetésére, hanem a Hajdú Kupa I. és II. szakaszának összetett eredményhirdetése is itt fog történni.

Az egyes szakaszok győztesei és dobogósai érem díjazás mellett értékes tárgyjutalmakra számíthatnak, az összetett verseny kategóriák szerinti győztesei pedig pénzdíjban részesülnek.

Részletes versenykiírás a HBM Kerékpáros Szövetség honlapján található, ahol 2015. április 16. csütörtök éjfélig lehet előnevezni a futamokra.

– DKSI –