Hétvégén Forma-1 Magyar Nagydíj – forgalmi változások, ideiglenes BKV-járatok

Megváltozik néhány napra a forgalom az M3-as autópályán Budapest és Mogyoród között a 22. Forma-1 Magyar Nagydíj miatt, a BKV pedig ideiglenes járatokat állít forgalomba péntektől – így próbálják megközelíthetőbbé tenni a mogyoródi versenypályát.

A nézők péntektől vasárnapig a 19-es kilométernél kialakított ideiglenes és a 23-asnál lévő állandó lehajtóknál kanyarodhatnak le a Hungaroringhez vezető összekötő útra. Az úgynevezett VIP vendégek – és csak ők – az M3-as autópálya jobb oldalán, a 2/B autóút csomópontja és a Ring pihenőhely között külön forgalmi sávon közelíthetik meg a versenypályát, ezt kifejezetten nekik alakították ki. Az ideiglenes forgalmi rendre az M3-as autópálya feletti hidakra szerelt táblák is figyelmeztetik az autósokat.

A verseny után Budapest felé a 23-as csomópontnál, illetve a Ring pihenőhelyen keresztül lehet felhajtani az autópályára, ekkorra ideiglenesen megnyitják a felújítás alatt lévő 2/B főutat is.

A BKV járatait érvényes Forma-1 belépővel a verseny ideje alatt a versenypálya és a főváros között ingyen használhatják az utasok. A verseny helyszínére három, külön számozás nélküli, csak ebben az három napban közlekedő járattal lehet eljutni. Az Árpád híd és Mogyoród városközpont között pénteken 30, szombaton és vasárnap 15 percenként jár ideiglenes busz. A mogyoródi HÉV megállótól Mogyoród városközpontig szintén közlekedik majd egy járat. Ez délelőtt az Árpád hídi buszokkal megegyező időszakban és sűrűséggel megy, délután a verseny első két napján 16 és 19 óra, vasárnap pedig 15 óra 30 és 17 óra között használható. A harmadik busz a Forma-1 Nagydíj kiemelt vendégeit viszi a verseny helyszínére. A gödöllői HÉV a verseny mindhárom napján a szokottnál sűrűbben közlekedik, és megáll a Hungaroring nevű ideiglenes állomáson is.

A Forma-1 Magyar Nagydíj programjai már pénteken reggel elkezdődnek boxlátogatással és szabadedzésekkel, a futamok szombaton és vasárnap lesznek.