Hétről négyre jutna a Diósgyőr

Hétről négyre jutna a Diósgyőr
Szombaton 18 órától DVTK – Budapest Honvéd NB I-es focimeccset rendeznek Diósgyőrben.

Az élvonalbeli bajnokság 10. fordulójában a Diósgyőri VTK együttese 77. alkalommal méri össze erejét a Budapest Honvéddel a legjobbak között. A két csapat tavalyi, a mostanival megegyező párosításában elért eredményét, az 5-1-es hazai sikert bizonyára minden diósgyőri szimpatizáns elfogadná, de ettől messze van, mind a két csapat, mint ahogy a bajnoki tabellán is tisztes távolra van az 5. helyen álló – az egy hónappal ezelőtti pár napos kizárása miatt egy meccsel kevesebbet játszott – kispesti csapattól a hét ponttal lemaradva, hét hellyel hátrébb tanyázó piros-fehér gárda. 

Csapatként

Nagyon jól működnek csapatként, ebben a szezonban nagyon ráéreztek arra, hogy miként kell egymásért játszani, ezért mindenkinek komolyan kell számolnia velük – mondta a Budapest Honvéd gárdájáról Pajkos János, a DVTK vezetőedzője. – A kispesti együttes a szabályok adta lehetőségen belül agresszíven, fegyelmezetten futballozik, ezen erényekben föléjük kell kerekednünk ahhoz, hogy nyerjünk.

A “kerekedésben” négy sérült diósgyőri futballista biztosan nem vesz részt: Tamási júliusi sípcsonttörése, Dianu májusi térdszalag szakadása után még csak lábadozik, Binder hasfal húzódása-, Almási pedig combizom húzódása miatt nem léphet pályára.

Kényszerűségből mindig változtatni kell, nem vagyunk a posztokon kétesélyesek, ezért a sérülések maghatározzák, hogy mit lehet tenni – válaszolta a szakvezető arra a kérdésre, hogy mennyiben lesz más a csapat felállása az ő érkeztével. – De az nem kérdés, hogy támadó focit kell játszani, mert egyértelműen az a célunk, hogy nyerjük.

Pajkos Jánostól azt is megkérdeztük, hogy múlt hét pénteki hivatalba lépése óta mennyire sikerült beilleszkednie.

Mivel volt helyismeretem, jó néhány játékost is ismertem korábbról, és a két edzőkollégámmal, Zoran Kuntić-csal és Veréb Gyurival is dolgoztam már együtt, így nagy előnnyel vágtam neki az új feladatnak – hallhattuk a vezetőedzőtől. – Remélem, hogy sok öröm fog minket érni minket a jövőben, az első már most szombaton.

BCs

A várható kezdőcsapatok

Diósgyőri VTK: Kövesfalvi – Farkas V., Katona, Gáspár, Farkas N. – Pintér vagy Lipusz, Sipeki, Vitelki – Tisza, Hováth F., Siminic.
Budapest Honvéd: Tóth I. – Kovács N., Baranyai, Udvari, Takács Z. – Dancs, Csobánki – Miro, Lázár, Genito – Alves.