Hétköznapi hősök – „Szeretek együtt dolgozni a gyerekekkel”

Akt.:
Mészáros Éva
Mészáros Éva
Miskolc – „A zenetanulás célja: különb emberré válni, ezt mondta nekem a zenetörténet- és zeneelmélet-tanárom, dr. Kovács Sándor. Ezzel mélységesen egyetértek, hisz a zenének amellett, hogy megtartóereje van, önismeretre tanít, építi az önbizalmat, segíti a kommunikációs készségünket, fejleszti a memóriát, koncentrációt, és még számtalan jótékony hatását tudnám felsorolni” – árulta el lapunknak Mészáros Éva, aki tanár kategóriában kapott jelölést a Hétköznapi hős díjra.

Éva a miskolci Egressy Béni – Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában dolgozik, mint szolfézs tanár, illetve a Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola Mentor Baptista Gimnázium és Szakképző Iskolában is tanít zenét. „Mindkét munka kihívást jelent. Míg az egyik helyen felvételt nyert növendékekkel tudok foglalkozni, addig a másikon teljesen más szociális háttérrel rendelkező gyerekekkel találkozom. Más-más tanítási módszerekhez kell folyamodnom, de a lényeg az közös: nyitottnak, odafordulónak, megértőnek, innovatívnak, kreatívnak lenni” – fogalmazta meg.

– Hiszek a zene megtartó­erejében – folytatta. – Hiszek abban, hogy azok a gyerekek, akik zenét tanulnak, hősök, hiszen iskola után még vállalják a zeneiskolai órákat. Viszont könnyebben jutnak előre az életükben és sikeresebbek tudnak lenni minden területen. Hiszek a csoportos zeneoktatásban. Kell a közösség, az együtt éneklés, az együtt zenélés öröme, és kell, hogy ezt minden gyerek átélhesse és részese lehessen.

Éva elmondta azt is, szeret a gyerekekkel együtt dolgozni, szereti látni, ahogy megnyílnak, együtt énekelnek, és együtt, a zene által képesek leküzdeni a gátlásaikat.

ÉM


Hétköznapi hősök

A Hétköznapi hősök versenyünkben hat kategóriában vártuk olvasóink jelölését. Minden 18. évét betöltött, megyénkbeli lakos jelölhetett és szavazhat: március 16-ig várjuk voksaikat. (Részletek – a kategóriák és a jelöltek listája – a Borsod Online-on és Facebook-oldalunkon található.)


Döntse el Ön, kik legyenek az Észak hétköznapi hősei!
Miskolc - Szavazzon az egyes kategóriák jelöltjeire, arra a hős tanárra, önkéntesre, egészségügyi dolgozóra, mentőre, vagy rendőrre, aki önzetlenségével, önfeláldozásával, embertársai érdekében végzett áldozatos tevékenységével példaértékű munkát végez, vagy valamely esemény során kitűnt példamutatá...