Hétköznapi hősök – Önkéntes angyal szerepét tölti be Eszter

Mágoriné Sinka Eszter
Mágoriné Sinka Eszter
Miskolc – A 2010-es felsőzsolcai árvíz idején érezte először, segítenie kell. Hogy miért? Mert kellett… Így vallott magáról korábban Mágoriné Sinka Eszter körzeti nővér. Két évvel ezelőtt már bemutatta őt lapunk, de most olvasóink őt is jelölték önkéntes kategóriában, a Hétköznapi hősök díjra.

A körzeti nővér – a miskolci 17. számú háziorvosi körzetben dolgozik – valóban szinte „nagyüzemmé” fejlesztette az adományozást, a segítést, amihez akkor kezd nap mint nap, amikor befejezi munkáját a körzetben. Akik ismerik úgy fogalmaznak, „Egyfajta önkéntes angyal szerepét tölti be a környezetében”.

Mint korábban nyilatkozta: „Rettenetes látni, hogy mekkora a mélyszegénység a megye sok-­sok településén. A közmunkából, segélyből képtelenség eltartani a családot, az adományok csak cseppek a tengerben. De néha az is jó, ha csak pillanatnyi örömet tudunk szerezni… Ha valaki segítséget kér, elmegyek hozzá és felmérem, mire lenne szüksége, és persze azt is, hogy nem csaló­-e, mert már arra is volt példa. Aztán körbetelefonálok az ismerőseim között, és amit lehet, összegyűjtünk… Volt, hogy valakinek adtunk három zsák ruhát, később visszaadtak kettőt, miután kinőtték a gyerekek.”

Sinka Eszter 2016-ban Aranyanyu különdíjas lett. Önkéntesként az Adj király! országos segítőoldal területi ügyintézője is.

ÉM


Segítsen nekünk!

A hétköznapi hősök tehát közöttünk élnek, segítsen megkeresni és bemutatni őket!

Keressük az – önkénteseken túl – a hétköznapok hős tanárát, javaslatot várunk egészségügyi dolgozóra (ápolóra, asszisztensre, beteghordóra, védőnőre vagy bármely más szakdolgozóra), várunk jelöléseket mentőre, tűzoltóra és rendőrre is.

A jelölés szabályai

Hat kategóriában várjuk olvasóink jelölését. Minden 18. évét betöltött, megyénkben élő lakos jelölhet és szavazhat. Az egyes kategóriákban egy ember csak egy személyt jelölhet, illetve egy szavazatot adhat le (tehát összesen hatot-hatot). Kategóriák: tanár, önkéntes, egészségügyi dolgozó, tűzoltó, mentő, rendőr. A jelöléseket és szavazatokat az Észak-Magyarországból kivágott szelvényen teheti meg.

A jelöléseket interneten is fogadjuk, ezt február 19-ig tehetik meg a www.boon.hu weboldalon, illetve a www.eszak.hu/azeszakhetkoznapihosei címen. A jelölteket az akció során bemutatjuk lapunkban, a kategóriák győzteseit pedig díjátadó gálán köszöntjük majd. A jelölők is értékes ajándékokban részesülnek.

Az akció időtartama március 16-ig tart.


Osváth Tibor decemberben kétmillió forintot gyűjtött és adott át a beteg gyerekeknek
Miskolc - Már érkeznek a jelölések, ezek közül egy újabbat szeretnénk bemutatni: Osváth Tibor Osit, akit önkéntes ­kategóriában jelöltek. Az igazi hősök köztünk élnek, tartja a mondás. Olvasóinkkal közösen most szeretnénk ezt bizonyítani is, éppen ezért keressük azokat a megyénkbeli embereket, a...

Csikós Mariann
Miskolc - Ügyeket intéz nekik, eligazítja őket a hivatali útvesztőkben, havi egyszer pedig főz, hogy a hajléktalanoknak ételt oszthasson.Az igazi hősök köztünk élnek, tartja a mondás. Olvasóinkkal közösen most szeretnénk ezt bizonyítani is, ezért keressük a megyénkbelieket, akik a saját területükön ...

Kovács Gáborné a kenézlői Kertész családnál
Borsod-Abaúj-Zemplén - Ön kit tart igazi hősnek? Hat kategóriában várjuk olvasóink jelölését. Az igazi hősök köztünk élnek, tartja a mondás. Olvasóinkkal közösen most szeretnénk ezt bizonyítani is, éppen ezért keressük azokat a megyénkbeli embereket, akik a saját területükön valami olyat alkottak...