Hétköznapi hősök – MÁSA: 12 ezer állat köszönheti nekik a jobb életet

Akt.:
Hétköznapi hősök: a Miskolci Állatsegítő Alapítvány is jelölést kapott.
Hétköznapi hősök: a Miskolci Állatsegítő Alapítvány is jelölést kapott. - © Fotó: ÉM-archív/Ádám János
Miskolc – Hétköznapi hősök: a Miskolci Állatsegítő Alapítvány is jelölést kapott.

„Az én motivációm az, hogy egy csodának lehetek részese, hiszen sokszor pusztulásra ítélt állatok kerülnek hozzánk, és mégis sikerül őket megmentenünk” – mesélt munkájáról Kisfalvi Nyina, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) elnöke. Ő és dr. Gulya Angéla még 2000-ben döntöttek úgy, hogy létrehoznak egy állatmenhelyet, ahogy ők fogalmaztak, akkor vállalták ezt a missziót. Kezdetben száz forintért árultak kosarakat, hogy összejöjjön a pénz a pingyomi telephelyre. Összejött, majd egy földcsuszamlás miatt több mint tízmillió forintjuk úszott. Nem adták fel, a Sajószigeti úton belekezdtek egy új menhely építésébe, amelynek kialakítását már az uniós szabályok is kötötték. Közben 2002-ben önkéntesként csatlakozott hozzájuk Horváth Rita, aki ma már a menhely vezetője, és Pető Zsuzsanna, aki vezetőhelyettes.

– Mindig is mentettem az állatokat, de amíg nem volt internet, általában telefonon szóltak, hol van szükség segítségre – mesélt a kezdetekről Nyina. – Amikor megszaporodtak a segélykérések, Angélával fontosnak éreztük, hogy szervezett módon csináljuk, így kezdtünk bele a telephely kiépítésébe.

Az új menhelyen jelenleg is 300 kutyát és macskát gondoznak, és ez a szám 2008-tól állandó. Munkájuknak köszönhetően az elmúlt években 12 ezer állat köszönheti az életét a MÁSA munkatársainak, és azt is, hogy új, szerető gazdákhoz kerültek.

„A mi igazi csodánk, hogy sok ember szimpatizál velünk, rengeteg a támogatónk, nemcsak itthonról, de Németországból is” – fogalmazott az elnök.

ÉM


Döntse el Ön, kik legyenek az Észak hétköznapi hősei!
Miskolc - Szavazzon az egyes kategóriák jelöltjeire, arra a hős tanárra, önkéntesre, egészségügyi dolgozóra, mentőre, vagy rendőrre, aki önzetlenségével, önfeláldozásával, embertársai érdekében végzett áldozatos tevékenységével példaértékű munkát végez, vagy valamely esemény során kitűnt példamutatá...