Hétköznapi hősök – Márton Lajosné: Van, amikor valakinek csak egy jó szó a fontos

Akt.:
Márton Lajosné
Márton Lajosné - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Közel negyven évtizede dolgozik a szirmai orvosi rendelőben. A körzetben élőknek nem kell bemutatni Márton Lajosnét, hiszen a körzeti nővért mindenki ismeri. Nem csupán azért, mert 1981-től foglalkozik a betegekkel, hanem azért is, mert ő valóban foglalkozik velük. Ennek köszönhetően jelölték őt is Hétköznapi hősök díjra.

– Meglepett a jelölés, eszembe nem jutott, hogy valaki ajánl erre az elismerésre – mondta lapunknak a körzeti nővér, akit egyik betege tartott érdemesnek a díjra. – 1981 óta dolgozom ugyanazon a helyen, és az idén megyek nyugdíjba.

Márton Lajosnénak fontos, hogy segíthessen, fontos, hogy a betegek mellett legyen.

„Mindegy, hogy szombat vagy vasárnap, én járom a körzetemet, ha kell, kimegyek kötözni, injekciót beadni, de van, amikor valakinek csak egy jó szó a fontos, vagy éppen az, hogy elmondhassa a problémáit valakinek. Van, hogy az utcán megállítanak, tanácsot kérnek, én ilyenkor is segítek” – mesélte. Márton Lajosné a férjével él, van egy lánya – aki szintén ápolóként dolgozik –, illetve egy 3,5 éves unokája.

Amikor arról kérdezzük, a család, munka mellett hogy jut ideje arra, hogy a betegek lelkével is foglalkozzon, csak annyit válaszol: „Kell, hogy jusson, hiszen ez hozzátartozik a munkámhoz”.

ÉM


Döntse el Ön, kik legyenek az Észak hétköznapi hősei!
Miskolc - Szavazzon az egyes kategóriák jelöltjeire, arra a hős tanárra, önkéntesre, egészségügyi dolgozóra, mentőre, vagy rendőrre, aki önzetlenségével, önfeláldozásával, embertársai érdekében végzett áldozatos tevékenységével példaértékű munkát végez, vagy valamely esemény során kitűnt példamutatá...