Hétköznapi hősök – Ma már a beteg a fontos és a segítség

Ujhelyi István
Ujhelyi István - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Örültem a jelölésnek, ez egy pozitív visszajelzés arról, hogy jól végzem a munkámat, mondta Ujhelyi István, akit olvasóink mentő kategóriában jelöltek Hétköznapi Hősök díjra.

István 2010 óta dolgozik az Országos Mentőszolgálatnál gépkocsivezetőként. Azt mondja, a jelölése is bizonyítja, hogy érdemes úgy végeznie a munkáját, ahogy teszi: szabályokat betartva, alázatosan, segítve a mentőápolók, mentőtisztek munkáját.

István – meglepő módon – korábban a Miskolci Nemzeti Színház tánckarának volt a tagja. De azt gondolta, a színházi közeg nem családos embernek való, így új munkát, munkahelyet keresett. Dolgozott könyvesboltban eladóként is, de mivel vezetni mindig is szeretett, úgy gondolta, valami ilyen munkát szívesebben végezne.

– Minden férfi álma, hogy szirénázó autót vezessen – fogalmazott István. – Nekem is ez volt, de elsőként a tűzoltósághoz jelentkeztem, de ott nem engem választottak a munkára. De úgy voltam vele, ha már megszereztem a PAV I-es képesítést, akkor megpróbálkozom a mentőknél is, és sikerült. Nagyon nem bántam meg. Azért kezdtem, hogy szirénázó autót vezethessek, ez az álmom teljesült. De egy év után már nem ez volt a fontos számomra, hanem a beteg, az, hogy hogyan tudok a legjobban segíteni rajta.

ÉM


Döntse el Ön, kik legyenek az Észak hétköznapi hősei!
Miskolc - Szavazzon az egyes kategóriák jelöltjeire, arra a hős tanárra, önkéntesre, egészségügyi dolgozóra, mentőre, vagy rendőrre, aki önzetlenségével, önfeláldozásával, embertársai érdekében végzett áldozatos tevékenységével példaértékű munkát végez, vagy valamely esemény során kitűnt példamutatá...