Hétköznapi hősök – A köszönet és a hála a vidám, csillogó szempár

Akt.:
Györgyné Nagy Edit és Nagy Emese
Györgyné Nagy Edit és Nagy Emese - © Fotó: Kozma István
Miskolc – „Hisszük, amennyiben­ jól érzik magukat az iskolában bármire képesek.”

„Pályakezdőként, első munkahelyünkön, a mostani Avastetői Pattantyús Általános Iskolában kezdtünk dolgozni. Itt kaptuk meg első osztályunkat, amit tantárgycsoportban tanítottunk. Mi sem gondoltuk volna, hogy a véletlen, ami egymás mellé sodort minket ilyen hosszú távra szól, hiszen 32 éve vagyunk nagyon jó barátok és dolgozunk párban” – mondta el lapunknak Nagy Emese és Nagy Edit. Mindkét pedagógust ugyanis jelölték olvasóink a Hétköznapi ­hősök díjra.

Meglepetés volt

Nagy meglepetés volt a jelölés, de persze örömmel fogadtuk – árulták el. – Pályánk során rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk tanítványaink szüleitől, több meglepetésben is volt részünk, de erre nem számítottunk.

„Nagyon szeretjük a gyerekeket, igyekszünk számukra vidám otthonos, családias légkört kialakítani. Hisszük, amennyiben jól érzik magukat az iskolában bármire képesek.

Kiemelten fontosnak tartjuk, a tanítás mellett a közösségépítést, a szabadidős programokat, az élménypedagógiát. Hiszen a tevékenységközpontú tanulás nem csak élményszerű, de célszerű is, személyes tapasztalásra koncentrál, így maradandó élményt nyújt.

Vidám órák

Reméljük tanítványaink majd gyermekeiknek is mesélni fogják, milyen jók voltak a vidám órák, a közös kirándulások – például a Lego gyárban, Bűvösvölgyben –, a balatoni táborok, hiszen mi ezekért a gyerekekért dolgozunk minden nap. A köszönet és a hála a vidám, csillogó szempár” – fogalmazott a két pedagógus.

ÉM


Döntse el Ön, kik legyenek az Észak hétköznapi hősei!
Miskolc - Szavazzon az egyes kategóriák jelöltjeire, arra a hős tanárra, önkéntesre, egészségügyi dolgozóra, mentőre, vagy rendőrre, aki önzetlenségével, önfeláldozásával, embertársai érdekében végzett áldozatos tevékenységével példaértékű munkát végez, vagy valamely esemény során kitűnt példamutatá...