Hétfőtől lesz tanítás Vilmányban

Rövidebb lesz a téli szünet a vilmányi általános iskolásoknak, és januártól minden szombaton lesz tanítás, így tudják az elmúlt heteket bepótolni – értesült a Független Hírügynökség.

Hétfőn újra lesz tanítás az iskolában. Hősugárzókkal fognak fűteni, így tudnak néhány tantermet használni – számolt be szombati számában az Észak Magyarország. Az intézményben egy hónapja rendkívüli tanítási szünet van, mivel a szolgáltató tartozás miatt kikapcsolta a gázt, és nem tudnak fűteni.

Néhány alacsony belmagasságú tantermet kinyitnak, ezeket hősugárzókkal fogják fűteni, így tudnak tanítani hétfőn az iskolában – mondta a Független Hírügynökségnek Melegh Károly polgármester. A gyerekek egy része délelőtt, másik része délután jár majd iskolába.

A polgármester szerint a villanyszámla fizetésével nem lesz gond, mert olyan szerződést kötöttek, hogy amint az önkormányzat számlájára pénz érkezik, abból rendezik az áramszámlát. A fennmaradó pénzösszegből tudnak gazdálkodni.

A téli szünet rövidebb lesz, januártól pedig minden szombaton lesz tanítás, így tudják az eddig kimaradt napokat pótolni – mondta Sztankai Szabolcs, a vilmányi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola igazgatója.

Egy hónapja van rendkívüli tanítási szünet a vilmányi általános iskolában. Az önkormányzat nem tudta fizetni a számlákat, a szolgáltató pedig a tartozás miatt kikapcsolta a gázt. Így nem tudnak fűteni. A település ötmillió forint gyorssegélyt kapott a Belügyminisztériumtól, de ehhez nem tudtak hozzáférni, mert az adóhivatalnak is tartoznak. Egyelőre nincs elképzelés arról, hogyan fogják rendezni a tíz és fél millió forint adóságot.