Hétfőtől indul az ötödik fázis a Margit hídon

Hétfőn délelőtt 10 órától indul a Margit híd felújításának ötödik fázisa. A rendőrség tájékoztatása szerint a hídon kétszer két sávon áthaladhatnak az autók is, alkalmanként félpályás korlátozás lesz.

A villamospálya felületét várhatóan december 10-ig azonban más járművek nem használhatják, még a megkülönböztető jelzést használók sem. Ezen felül az ideiglenesen forgalomba helyezett Margit hídon a kihelyezett sebességkorlátozó táblák a megkülönböztető jelzést használó járművekre is vonatkoznak – tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A híd felújítását végző MH 2009 Konzorcium pedig arról tájékoztatott, hogy a november 13-14-i hétvégén a Margit híd hídfőinél végeznek állványozási és kábelfektetési munkákat a szakemberek. Emiatt változások várhatók a forgalomban, a pesti és a budai alsó rakpartot szombaton reggel negyed 8-kor zárják le. Az autósok itt egészen délután 3 óráig nem tudnak majd közlekedni.

A rákövetkező hétvégén – november 20-án és 21-én – is folytatódik a munka. A korlátozás ekkor már a budai felső rakpart forgalmát érinti: azon a szombaton reggel 7 órától egészen vasárnap délután négy óráig csak egy-egy lesz járható. Először a belső sávok, majd a két külső sáv lesz lezárva.
– Független Hírügynökség –