Hétfőn újabb útfelújítás kezdődik a XX. kerületben

Hétfőn kezdődik a XX. kerületi Topánka utca felújítása a Baross utca és az Ady Endre út közötti szakaszon. Hétfőtől ezen a szakaszon félpályás lezárásra kell számítani, a forgalmat átterelik a pesterzsébeti oldalra, ahol két irányban lehet majd közlekedni.

A munkálatokat a szegélyek, illetve a buszmegállók bontásával és a burkolat felmarásával kezdik. Szakaszos sávlezárásra a kivitelezés teljes ideje alatt számítani kell. A marást követően új aszfaltszőnyeget terítenek le az 1070 méter hosszú szakaszon, és a padkát is rendezik. A munkaterületen 30 kilométer per órás sebességkorlátozás és parkolási tilalom lép ideiglenesen életbe. A felújítást várhatóan április végére fejezik be – olvasható a Főpolgármesteri Hivatal Sajtóirodájának szombati közleményéből.

A Főváros idei útfelújítási programjának első ütemében 38 útszakaszt újítanak fel, az első néhány külvárosi helyszínen a jövő héten kezdődnek meg a munkálatok. A 2006-os programból az idei évre átütemezett két út felújítását is tavasszal kezdik el.

A következő közbeszerzési csoport nyertes kivitelezőit májusban hirdetik ki. Várhatóan több mint száz út idén is megújul Budapesten, amelyek hossza összesen több mint száz kilométer – áll a közleményben.