Sport

2015.03.06. 13:27

Borsodnádasdi LASE: Legalább a tizenkettediken

Elkezdődik a szezon a szomszéd megyében küzdő borsodnádasdiak számára is.

Elkezdődik a szezon a szomszéd megyében küzdő borsodnádasdiak számára is.Szombaton délután fél 3-tól az éllovas Szőlőskert-Nagyréde SC elleni mérkőzéssel megkezdi a 2014/2015-ös bajnokság második felét a Borsodnádasdi LASE csapata a Heves megyei I. osztályban. Az észak-borsodi kisváros együttese (amelynek Juhász Csaba a játékos-edzője) jelenleg a tizenkettedik helyen áll, hogy ezzel elégedettek-e, arról Vincze László elnökhelyettest kérdeztük.

– Abszolút nem vagyunk azok, legalább hat mérkőzésben benne volt, hogy egy, vagy több pontot szerzünk, számításaink szerint nagyjából tíz egység bennmaradt, ha az ott szerepelne a nevünk mellett, jóval előrébb lennénk – nyilatkozta a sportvezető, aki hozzátette: – Ahogyan mondani szokták, a kapufák az ősszel kifelé pattantak, akadt olyan meccs is, amelyiken háromszor találtuk el, emellett gólhelyzetek tömkelegét hagytuk ki.

Meghagyták a pénzt

A sportvezető az előttük álló hónapokkal kapcsolatban így fogalmazott, ilyen reményeket fogalmazott meg.

– A télen nem sikerült úgy erősíteni, ahogyan akartunk, távoztak négyen és mindössze egy ember érkezett hozzánk – folytatta Vincze László. – A vezetőség úgy döntött, most inkább nem fektetünk hatalmas pénzt az átigazolásokba, amennyiért játékost tudtunk volna szerezni, azt el se merem mondani… Úgy érezzük, ez a keret alkalmas arra, hogy elérje a célt, inkább nyáron akarunk és fogunk erősíteni, így most, szezon közben meghagyjuk a pénzt. Hogy bölcs döntés volt-e mindez, egyelőre nem tudom, ha megcsináljuk azt, amit terveztünk, akkor az lesz, de ez majd csak utólag derül ki. A cél egyébként az, hogy elkerüljük a kiesést, amihez legalább ezen a tizenkettedik helyen kell maradnunk.

Felújítás, pályázatból

A nádasdiak elöljárója egyéb részleteket is megosztott lapunkkal:

– A télen rohamléptekben átalakítottuk az öltözőt – árulta el Vincze László. – Szinte mindegyik ellenfelünk panaszkodott arra, hogy kicsi, ezért kivettünk közfalakat, amely által megnőtt a belső tér, minden öltözőhöz külön fürdőt alakítottunk ki, nem is beszélve egy új kazánról és ennek helyéről. Mindezt pályázatból tudtuk megoldani, tízmillió forintot nyertünk erre a felújításra.

A BLASE jó ideje szomszédol már. Valaha visszatérnek Borsodba? – tettük fel ezen kérdést az elnökhelyet­tesnek.

– Letudtunk Hevesben egy megyei kettes évadot, aztán a megyei első osztályban ez már a harmadik szezonunk – nyilatkozta Vincze László. – Szeretjük Borsod megyét, sok sportbarátunk is van, de a helyzet nem változott, vagyis jóval nagyobb kiadásaink lennének itt, mint Hevesben, úgyhogy nem gondolkodunk a „visszaigazoláson”.

ÉM-MI

Tizenöttel megy tovább

Az ősszel még 16 együttes szerepelt a Heves megyei I. osztályban, ám időközben a Verpelét együttesét törölték, az utolsó helyre sorolták, s így már a tavasszal csak tizenöten folytatják tovább a küzdelmeket. A verpelétiek mellől elállt a szponzor, a helyi önkormányzat pedig nem tudta felvállalni a gárda finanszírozását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!