Hétfőn MoLaRi-próba lesz megyénk több településén

Akt.:
Munkában lesz a riasztórendszer
Munkában lesz a riasztórendszer - © Fotó: baz.katasztrofavedelem.hu
Kazincbarcika, Sajószentpéter, Tiszaújváros, Sajóbábony – A Monitoring és Lakossági Riasztó Rendszer (MoLaRi) hangos üzemű (teljes körű) próbája lesz – az éves ütemtervnek megfelelően március 7-én, hétfőn.

Március 7-én 11 órakor a hangos üzemű próba végrehajtása során bemondják: „Figyelem, ez próba! Figyelem, ez próba! Most a katasztrófariadó jelzést hallják”.

A szöveges részt követően azonnal lesugározzák a „katasztrófariadó” jelzést (két percig tartó, folyamatos, váltakozó hangmagasságú szirénahang)

Március 7-én 11 óra 10 perckor bemondják: „Figyelem, ez próba! Figyelem, ez próba! Most a veszély elmúlt jelzést hallják”.

A szöveges részt követően azonnal lesugározzák a „veszély elmúlt” jelzést (kétszer fél percig tartó, félperces szünettel megszakított egyenletes hangmagasságú szirénahang)

Bemondják: „A próbának vége! A próbának vége! A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak teendője nincs. Ez a rendszer próbája”.

A MoLaRi-próba a következő településeket érinti: Berente, Kazincbarcika, Oszlár, Sajóbábony, Sajószentpéter, Tiszapalkonya, Tiszaújváros.