Hétfőn kezdődött a megyei láthatósági kampány

Edelény, Mezőkövesd, Miskolc, Ózd, Tiszaújváros – A Megyei Rendőr-főkapitányság a láthatóság fontosságát hangsúlyozó kampányt indít.

Az őszi évszakváltozás jelentős negatív hatással bír a mindennapi közlekedésre, és a tapasztalatok szerint a romló időjárási, és látási viszonyok miatt jelentősen emelkedik a gyalogos és kerékpáros elütések száma. Akár gyalogosról, akár kerékpárosról van szó, nagyon fontos, hogy ők ross­z látási körülmények között is jól láthatóak legyenek a közúti közlekedés során. Egy fényvisszaverő eszközzel ellátott gyalogos vagy kivilágított kerékpáros éjszaka (szürkületkor) már 130-150 méter távolságból is észlelhető, és ez jelentősen csökkenti a baleseti kockázatokat, illetve ezen eszközöknek köszönhetően meg is előzhetőek ezek a balesetek.

Lámpák, fényvisszaverők

A kampány helyszínei – az átlagostól magasabb kerékpáros közlekedés és a 2015-ös év eddig eltelt időszakában történt kerékpáros balesetek száma alapján – Edelény, Mezőkövesd, Ózd és Tiszaújváros városa, illetve illetékességi területeik. A kampány során az ellenőrzésekkor a rendőrök fényvisszaverő eszközöket, illetve kerékpárlámpákat adnak majd át a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak.

ÉM-SZB
hirdetés


hirdet�s