Hétfőn ismét alkotmánybírákat választ az Országgyűlés

Jövő héten hétfőn ismét alkotmánybírákat választ az Országgyűlés. A két jelölt Lévay Miklós és Lenkovits Barnabás, megválasztásukhoz az országgyűlési képviselők 2/3 -nak igen szavazata szükséges. Jövő heti kétnapos ülésén az Országgyűlés zárószavazást tart a fogyatékosok személyek esélyegyenlőségéről szóló törvény módosításáról és tárgyalnak energetikai tárgyú és környezetvédelmi törvények módosításáról is.

A Házbizottság keddi döntése értelmében hétfőn délután titkos szavazással döntenek a képviselők arról, hogy támogatják-e a két alkotmánybíró-jelöltet. Pozitív döntés esetén Lévay Miklós és Lenkovits Barnabás már aznap leteszi esküjét az Országgyűlés előtt.

Lenkovits Barnabás, az állampolgári jogok országgyűlés biztosa, Lévay Miklós pedig az ELTE Állam-és Jogtudományi Karának kriminológia tanszékét vezeti.

Az Országgyűlés február 19 -én Kiss Lászlót és Trócsányi Lászlót választotta alkotmánybírává, ha Lenkovits Barnabást és Lévay Miklóst is megválasztják, így teljes létszámban, 11 taggal működhet majd a testület.Sporthírek