Hétfőn dőlhet el lehet-e gumilövedék március 15-én

Hétfőn derül ki, hogy az Országgyűlés tárgyalja-e jövő heti ülésén azt a Fideszes módosító javaslatot, amely már március 15-én is megtiltaná a rendőröknek a gumilövedékek használatát. A házbizottság csütörtöki ülésén kérte a Fidesz, hogy a házszabálytól való eltéréssel vegyék napirendre a parlamentben a javaslat tárgyalását. A két kormánypárt azonban csak a hétfői frakcióülésén alakítja ki álláspontját a kérdésről.

Az MSZP korábban azt mondta a rendőrségi törvény módosításával kapcsolatban, hogy nyitottak az egyeztetésre, de ők egy átfogó módosítást szeretnének kidolgozni. Az SzDSz-es Fodor Gábor pedig úgy nyilatkozott: szerinte nem kellene teljesen betiltani a gumilövedékek használatát, de pontosan kellene szabályozni, hogy mikor használhatják azokat a rendőrök.

Szili Katalin házelnök a házbizottság csütörtöki ülése után elmondta: jövő héten hétfőn és kedden ülésezik az Országgyűlés és két eseti bizottság létrehozásáról is tárgyalnak. Az egyik a kábítószer problémáról, a másik pedig fogyasztóvédelmi kérdésekkel foglalkozik a tervek szerint.
A képviselők emellett a többi között tárgyalnak még a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény, valamint munkaügyi tárgyú törvények módosításáról is.