Hétfőn dől el Guidolin sorsa

Francesco Guidolin
Francesco Guidolin
Palermo – A Palermo heves kirohanásairól hírhedt elnöke, Maurizio Zamparini a Palermo vereségével zárult bajnoki mérkőzés (Palermo-Cagliari 1-3) után kijelentette, nem számít tovább a csapat edzőjének munkájára.

Vasárnap viszont elismerte, kicsit elhamarkodottan ítélkezett a szakvezető felett, és hétfőn dönt végérvényesen Francesco Guidolin további sorsáról.

A szombati találkozó után az elnök azt mondta a körülötte álloknak, hogy ez volt Guidolin utolsó mérkőzése a Palermo kispadján, hivatalosan viszont ez a kijelentés nem hangzott el. Zamparini dühkitörése valamennyire érthető is, ugyanis a szombat teljes forduló után, az idényt remekül kezdő Palermónak egyetlen pont előnye maradt a jövő évi BL-indulásért küzdő AC Milan előtt, amely ráadásul egy meccsel kevesebbet is játszott, mint a Palermo. Zamparini aztán vasárnap némileg megszelídülve nyilatkozott az egy olasz televíziónak:

“Hétfőn találkozom a csapat sportigazgatójával, és közösen döntünk majd Guidolin sorsáról”.

Persze ez nem azt jelenti, hogy maradhat a Palermo edzője.

“Tizenkét pont előnyünk volt az ötödik helyezett előtt, mára egy maradt. Természetesen csalódott vagyok, és ha minden így megy tovább, még az UEFA-Kupában sem indulhatunk jövőre.” – tette hozzá Maurizio Zamparini.