Hétfőn csatlakozik a DVTK-hoz Elek Ákos

Akt.:
Elek Ákos (j) és a belga Eden Hazard a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Magyarország - Belgium mérkőzésén Toulouse-ban 2016. június 26-án. A magyar válogatott 4-0-ra kikapott Belgiumtól, így kiesett.
Elek Ákos (j) és a belga Eden Hazard a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Magyarország - Belgium mérkőzésén Toulouse-ban 2016. június 26-án. A magyar válogatott 4-0-ra kikapott Belgiumtól, így kiesett. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Miskolc – A középpályás sohasem felejti el a franciaországi és az itthoni ünneplést.

A magyar labdarúgó-válogatott számára már befejeződött, ám egyébként még zajló franciaországi Európa-bajnokságon egy játékossal képviseltette magát a Diósgyőri VTK együttese is. A piros-fehérektől Elek Ákos volt Bernd Storck szövetségi kapitány keretének a tagja, és két összecsapáson lépett pályára, a portugálok elleni csoportmeccset (3-3) végigjátszotta, míg a belgák elleni nyolcaddöntőben (0-4) a szünetben állt be csereként. Az immár 40-szeres válogatott középpályást először a hétfőn Budapesten, a Hősök terén megrendezett ünnepségről kérdeztük.

– Jó érzés volt, hogy több ezer ember várt bennünket, hogy ennyi szurkolónak szereztünk örömöt – mondta az Észak-Magyarországnak Elek Ákos. – Felejthetetlen pillanatok voltak, az biztos, csakúgy, mint azok, amiket kinn, az Eb-n éltünk át, akár ha az eredményeket nézem, akár azt a buzdítást, amit az összes mérkőzés alatt kaptunk.

“Ami mindenkinek jó lesz”

A 27 éves futballista elárulta, hogy haza, Kazincbarcikára a budapesti köszöntés után érkezett. És, hogy mikor kezdi el az edzéseket az új szezonban? Erre is választ kaptunk.

– Kaptam egy pár nap pihenőt, de hétfőn már edzésre jelentkezem Diósgyőrben – nyilatkozta lapunknak Elek Ákos. – A jövőmről, a jövőmmel kapcsolatban egyelőre annyit tudok mondani, hogy két évig még élő szerződésem van a DVTK-val. Amennyiben lesz ajánlat más klubtól, akkor leülünk majd a vezetőkkel és meghozzuk azt a döntést, olyat, ami mindenkinek jó lesz. Addig azonban azon dolgozom, hogy minél sikeresebb legyen a Diósgyőr.

– Molnár István –
hirdetés


hirdet�s