Hétéves kor alatt a leghatékonyabb a fejlesztés az Ökumenikus Segélyszervezet szerint

Budapest – Hétéves kor alatt a leghatékonyabb a fejlesztés, később sokkal több energiát és időt vesz igénybe az esetleges hátrányok ledolgozása – mondta el az Ökumenikus Segélyszervezet szociális és fejlesztési igazgatója az M1 aktuális csatornán kedden.

Rácsok Balázs emlékeztetett arra, hogy a május és a június a gyerekek hónapja a segélyszervezetnél, melynek már tíz központjában várják a 0-5 éves hátrányos helyzetű kicsiket.

Elmondta azt is, hogy korai fejlesztés nélkül ezek a kisgyerekek iskolába kerülve nagyon nehéz helyzetben találnák magukat, hátrányaik miatt gyorsan lemaradnának a többiektől.

Hétfőn a szervezet Kaposváron kezdte el egy Biztos kezdet elnevezésű gyermekház működtetését Pécsi úti közösségi házában, ahol szakemberek irányításával a gyermekeknek mozgásterápiát, gyógypedagógiai fejlesztéseket, a szülőknek klubfoglalkozásokat szerveznek, csökkentve a szegénység, a rossz szocializáció okozta lemaradást.

A programba egy éven belül húsz családot, negyven gyermeket terveznek bevonni, céljaik eléréséhez együttműködnek más civil szervezetekkel – hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón.

– MTI –