Hetet termelt a negyvenkettes Tiszabábolnán

Sajószöged vs. Tiszabábolna
Sajószöged vs. Tiszabábolna
Tiszabábolna – Kovács Péterről szólt az elmúlt hét végi Sajószöged – Tiszabábolna focimeccs.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei II. osztály Közép csoportjának 12. fordulójában az élmezőnyhöz tartozó hazaiak a sereghajtó Tiszabábolnát látták vendégül. A papírforma a Sajó-partiak biztos diadalát ígérte, 14-0-ás sikert azonban kevesen vártak. A nagy különbség és a több, mint egy tucat gól elsősorban a negyvenkettedik évében járó Kovács Péter érdeme: a csatár ugyanis a találatok felét vállalta magára.

Így jött ki

– A vendéglátásból vett hasonlattal élve azt kell mondanom, hogy a csapat „pincérei” jól szolgáltak ki – kezdte Kovács Péter, aki decemberben lesz negyvenkét esztendős. – Góljaimat jobb lábbal szereztem, most így jött ki. Nem lihegem túl a teljesítményemet, a Tiszabábolna ugyanis nem világverő alakulat, erről árulkodik a 14-0-ás eredmény. Hét gólt még soha nem rúgtam, pedig már megjártam a hadak útját. Az NB I./B-s szintre a Bőcs és a DVTK színeiben jutottam, Kazincbarcikán és Tiszaújvárosban szerepeltem az NB II.-ben, aztán több klub együttesében voltam NB III.-as labdarúgó.

Az MLSZ adatbankja szerint a szögediek gólzsákja 359 bajnoki mérkőzésnél tart, soha nem állították ki és öngólt sem vétett.

– Szerintem a statisztika némileg „csal”, ugyanis emlékezetem szerint még bőcsi koromban egyszer idő előtt küldtek le a pályáról – folytatta Kovács Péter, majd hozzátette: – Öngólt viszont soha nem vétettem, ezt határozottan tudom.

Rendszerkezelő

Negyven fölött még akkor is felvetődik a kérdés (nem gondol-e a visszavonulásra?), ha a megyei második vonalban, máig kiváló képességei és rutinja okán, közdutottan nem kell megszakadni. Erre így reagált a hét gólos:

– Hetente egy edzésen veszek részt, ezen kívül magányosan szoktam futni, így tartom karban a fizikumomat. A nyáron már azt mondtam, hogy ideje lenne abbahagyni, de aztán megmásítottam a szándékomat és csinálom tovább. Viszont nálam első a család, aztán a munka és csak ezt követi a szórakozásból űzött foci. Tiszaújvárosban lakom, tizenkét órás műszakokban rendszerkezelőként dolgozom a Mol Petrolkémia Zrt.-nél. Szerencés helyzetben vagyok, mert Újvároshoz közel van Sajószöged, a kollégáim megértőek, a családom tagjai is elfogadják, hogy még mindig rúgom a bőrt, így kollektív segítséggel minden „tisztségemnek” eleget tudok tenni.

Kovács Péter most tizenhét találtalnál tart és ha így folytatja, aligha vehetik el tőle a csoport gólkirályi címét.

ÉM-KT


Gólpercek

A Tiszabábolna ellen Kovács Péter az 5., a 12., a 27., a 38., az 54., a 73. és a 80. percben talált a kapuba.


„Ez is „apa” csapata”
Miskolc - A labdarúgó megyei II. osztály Közép csoportjának 12. fordulójában öt meccset játszottak szombaton. Sajószöged – Tiszabábolna 14-0 (7-0) Sajószöged, 150 néző. V.: Szobóczki. Sajószöged: Oláh - Migyu (Kondor), Pásztor (Kaszai), Farkas, Fekete (Paczók T.), Paczók K. (Tekse), Antal. Ková...