Hetente kétszer szerelmeskednek a németek

Hetente kétszer szerelmeskednek a németországi polgárok és a férfiak 12 pár cipőt birtokolnak – átlagban. Ez derül ki egyebek mellett a wiesbadeni statisztikai hivatal októberben megjelent vaskos évkönyvéből – jelentette csütörtökön az RBB közszolgálati televízió.

A német lányoknak, asszonyoknak átlag 24 pár lábbelijük van, vagyis kétszer annyi, mint a férfiaknak – adta hírül csütörtökön az RBB berlin-brandenburgi regionális tévéállomás. A wiesbadeni szövetségi statisztikai hivatal évente megjelenő aktuális adattárából egyebek mellett az is kiderül, hogy az Európai Unió legnépesebb államának lakói hetente kétszer élnek nemi életet.

Arról nem szólnak a statisztikák, hogy a németek szexuális szokásait mennyiben befolyásolja, hogy az átlagos német hölgynek 80-as mellbősége van és nappalijában három részes ülőgarnitúra található.

Mivel Németországban a lakósságnak 9 százaléka, mintegy 7,5 millió ember idegenajkú, izgalmas egy pillantást vetni az iskolázottságra. A szakemberek arra a meglepő megállapításra jutottak, hogy míg a németeknek csupán 18 százaléka rendelkezik érettségivel, addig – első sorban a kelet-európai, például ex-szovjetunióbeli bevándorlók magas kvalifikáltsága miatt – a külföldiek körében 21 százalékos a középiskolai záróvizsgát tett (felsőoktatási intézménybe való beiratkozásra jogosult) személyek tábora.