Heten sérültek meg a borsodi utakon

Akt.:
Közlekedési balesetek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
Közlekedési balesetek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - © Fotó: police.hu
Miskolc – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2017. augusztus 1-jén 3 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.

Az M3-as autópálya Mezőnagymihályhoz közeli szakaszán, 7 óra körül, egy olasz hatósági jelzéssel ellátott személygépkocsit vezető ukrán állampolgár, a jármű vezetése közben vélhetőleg elaludt, ezt követően a szalagkorlátnak majd egy táblának ütközve felborult. A közlekedési balesetben ketten súlyosan, hárman könnyebben megsérültek.

baleset1

Rudabánya belterületén 19 óra körül, egy személygépkocsi sofőrje nem az út és látási viszonyoknak megfelelően vezette járművét, mely során egy útkanyarulatban lehajtott és az árokpartnak ütközött. A gépjármű vezetőjével szemben vér mintavételt alkalmaztak. A jármű vezetője könnyebben megsérült, aki a biztonsági övét nem használta.

suzuki

Mályi belterületén, 16 óra körül, egy személygépkocsi sofőrje nem megfelelően választotta meg sebességét, melynek következtében az előtte közlekedő járműnek, majd a vele szemben közlekedő másik autónak is nekiütközött. A baleset következtében az egyik jármű vezetője könnyebben megsérült.

baleset2

A fenti eseteken túlmenően anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset öt esetben jutott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tudomására.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét a KRESZ szabályainak mindenkori betartására, valamint arra, hogy aki ittasan, illetve más bódító hatású szer hatálya alatt vezet elfogadhatatlan kockázatot vállal és mások életét is veszélyezteti. Fontos továbbá azt is hangsúlyozni, hogy a melegben a reakcióidő nő, a fáradékonyság fokozódhat, így csak kipihent állapotban induljanak útnak. Vigyázzunk egymásra, hiszen mindenkit hazavárnak!

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –


Miskolc - Két kisgyerek és egy 29 hetes, várandós anyuka is ült abban a kocsiban, amelyik vasárnap délután mentőautóval ütközött Miskolcon. A mentőket balesethez riasztották, villogót és szirénát is használva hajtottak be a kereszteződésbe, ahol a másik jármű nekik csapódott. A sofőr későn vette ...

Súlyos baleset az M3-as autópályán
Mezőnagymihály - Árokba sodródott és felborult egy személygépkocsi az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, Mezőnagymihály térségében, a 139-es kilométerszelvénynél kedden. A műszaki mentéshez a mezőkövesdi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek az egyik utast a gépkocsi alól ké...

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2017. július 31-én négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt. Szalonna és Szendrőlád közötti útszakaszon 13 óra 15 perc körüli útszakaszon haladt egy autó, aminek sofőrje előzési manővere k...