Heten kerültek őrizetbe Borsodban

Heten kerültek őrizetbe Borsodban
Bőcs, Edelény, Encs, Kazincbarcika, Miskolc, Ózd – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2016. január 19-én történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2016. január 19-én hét személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság Ó. János 29 éves bőcsi lakossal szemben. A férfi 2016. január 18-án 20 óra körüli időben egy bőcsi telekről vágott ki és tulajdonított el több gyümölcsfát, amelyeket a járőrök Ó. János lakásán foglaltak le 2016. január 19-én. A szabálysértőt a rendőrök előállították, majd őrizetbe vették.

Az encsi-, az ózdi- és az edelényi egyenruhások további három, illetve egy-egy személlyel tulajdon elleni szabálysértés (bolti-, illetve falopás), míg a kazincbarcikai rendőrök egy férfival szemben a távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

A fenti eseteken túlmenően ideiglenes megelőző távoltartást a miskolci járőrök két személlyel szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában öt anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés
hirdet�s