Friss hírek

2007.11.15. 11:46

Jótékonysági est a Rádió C megmentéséért

<p>A Wesley János Lelkészképző Főiskola és az Oltalom Karitatív Egyesület csütörtök délután négy órától Roma Kulturális Estet szervez a Rádió C javára. A rendezvényen ismert roma és nem roma művészek lépnek fel, többek között a Pa-Dö-Dö, a 100 Tagú Cigányzenekar kamarazenekara, a Szilvási Gipsy Folk Band. A szervezők az est teljes bevételét a Rádió C támogatására fordítják - közölte a Független Hírügynökséggel Iványi Gábor, a Wesley János Lelkészképző Főiskola rektora.</p>

A roma közösség nem tudja fenntartani a 2001-ben létrejött Rádió C-t, ezért van szükség az összefogásra a médium megmentéséért, foglalta össze Iványi Gábor. Természetesen egy fecske nem csinál nyarat, a csütörtöki est bevétele nem elegendő arra, hogy megoldja a roma rádió súlyos anyagi gondját, tette hozzá a rektor.

Érdeklődésünkre a Rádió C főszerkesztője elmondta: több 10 milliós nagyságrendű az az összeg, ami megnyugtatóan rendezné a roma rádió anyagi helyzetét. Ignácz József hangsúlyozta, folynak a tárgyalások a minisztériummal arról, hogy legyen állandó támogatása a Rádió C-nek. Várhatóan jövőre konszolidálódhat a rádió helyzete, abban az esetben, ha megegyezés születik a médium folyamatos költségvetését biztosító alapról.

Addig is az Oltalom Karitatív Egyesület a : BBRt 10103805-11414300-03000003. bankszámlára várja a támogatók adományát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!