Hetedszer a trónon ifj. Tóth János

Hetedszer a trónon ifj. Tóth János

Janika és Bahor Bea a bajnoki címről döntő 5. iris.hu Zempén Rally tizenkét gyorsasági szakaszából kilencet megnyert.

Fantasztikus versenyzéssel nyerte meg az idei első osztályú ralibajnokság záró futamát, és ezzel együtt az abszolút magyar pontversenyt az ifj. Tóth János, Bahor Bea duó. A Peugeot-s kettős mögött a 2003-as abszolút első Benik Balázs, majd a címvédő Turi Tamás ért célba. A negyedik pozícióban a borvidéken a miskolci Spitzmüller, Kazár egység zárt, ezzel az évi összesítésben megszerezték a hőn áhított dobogós helyzést.

Óriási érdeklődés kísérte az idény utolsó futamát, hiszen a verseny előtt még négy egység volt esélyes az abszolút aranyra. Az erőviszonyok azonban viszonylag hamar kialakultak, hiszen Janikáék mindent elsöprő lendülettel kezdték a viadalt. A szombati nap első hét gyorsaságiját megnyerték, csupán a záró szakaszt tudta a címvédő Turi elsőként hozni. A második napon több mint húszmásodperces előnye birtokában ifj. Tóth semmit nem kockáztatva autózott, és magabiztosan lett bajnok. Egy megpörgést leszámítva.

A futam előtt élen álló miskolci Spitzmüller, Kazár egység a Corollával küzdött, hajtott, ám ezúttal nem bírt a riválisokkal. A tavalyi és a 2003-as N-es elsőség után azonban az idei abszolút bronzzal maximálisan elégedett volt Spici.

– Az esztendő elején látatlanban aláírtam volna ezt a pozíciót – mondta a tokaji céldobogón a pilóta. – A futam során éreztük, hogy nem tudjuk a pokolian gyors ifj. Tóth Jánost megfogni, Balázst és Tomit üldöztük, de ezúttal gyorsabbak voltak. Természetesen örülök a harmadik helyezésnek az év végi összetettben, különösen ha hozzávesszük, hogy mennyi nehézséggel kellett megküzdenünk idén.

Az idény utolsó versenyének három híján száz páros vágott neki, a vasárnapi céldobogón viszont alig több, mint ötvenen gördülhettek át. A zempléni utak tehát alaposan megrostálták a mezőny, pedig ezúttal még az eső sem esett.

METovábbi hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek