Hetedik lett Tóth Apor a vb-n

Pár napja az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon vitte a zászlót, most a világbajnokságon lett hetedik Tóth Apor (jobbra)
Pár napja az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon vitte a zászlót, most a világbajnokságon lett hetedik Tóth Apor (jobbra)
A cselgáncs ifjúsági világbajnokságon a nyolcaddöntőig vette az akadályokat a miskolci sportoló.

Bosznia-Hercegovinában, Szarajevóban zajlik az idei ifjúsági judo-világbajnokság, amelyen részt vett a Miskolci VSC versenyzője, Tóth Apor is. A zöld-fehér klub tehetsége pénteken lépett tatamira, mégpedig a 81 kilósok között, 32 fős mezőnyben. Az MVSC cselgáncsosa az ausztrál Patrick Tichelaar ellen kezdte a küzdelmet, és ipponnal verte riválisát. Tóth Apor ezután a holland Raymon de Vos ellen meccselt, és ez a csata is a miskolci dzsúdós elképzelései szerint alakult, vagyis ismét győzött, ezúttal is iponnal, nem egészen két percen belül. A négy közé kerülésért a brazil Igor Morishigue várt a miskolci judokára, a dél-amerikai elleni mérkőzés hosszabbításban dőlt el, intéssel Morishigue javára. Ezzel Tóth Apor a vigaszágra került, ahol az üzbég Sherkhon Turaboevvel kellett cselgáncsoznia, hogy legyen esélye a bronz megszerzésére. Ehhez két meccset kellett volna nyernie, de már az üzbég kifogott rajta, egy ipponnal alulmaradt vele szemben, így a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanulója a 7. helyen végzett a világbajnokságon.

Célon belül

Ezzel célon belül maradt, ugyanis előzetesen az volt a várakozás vele szemben – az idén Szófiában elért Európa-bajnoki bronzérme és az egy héttel ezelőtti Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon elért harmadik helyezése után –, hogy helyezett legyen, és a nyolc közé kerülésével ezt teljesítette.

Érdekesség, hogy Tóth Aport a negyeddöntőben legyőző Igor Morishigue végül döntőbe jutott, majd a német Falk Petersilka ellen alulmaradt a fináléban, míg a miskolci fiú másik legyőzője, Sherkhon Turaboev a harmadik helyet szerezte meg.

ÉM-MI