Hetedik Kamera Hungária díjkiosztó

Budapest – Szerdán este adták át a hetedik alkalommal megrendezett Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztivál díjait. A legkedveltebb televíziós műsor közönségdíját a Szombat esti láz kapta.

Új elismerést is átadtak idén, az Év Médiatanára díjat Hartai László médiapedagógus, filmrendező vehette át a Magyar Nemzeti Galériában.

Tizenhárom kategóriában hirdettek győztest a Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztiválon. Szórakoztató műsor I. kategóriában a Megasztár 3. szériájának Filmslágerek című része kapta a díjat. Az ország tesztje – Memória című műsora bizonyult a legjobbnak Szórakoztató műsor II. kategóriában. Az Új Eldorádó című dokumentumfilm lett kategóriájának győztese. A történelmi és életrajzi filmek közül Gothár Péter alkotása, a Józsi nővér és a sárga bicikli című munka kapta a fesztiváldíjat.

A színes riport kategóriában a Feszti körkép-Ragtime Fesztivál bizonyult a legizgalmasabb alkotásnak. A Fókusz Dögvásár című epizódja kapta a tényfeltáró, illetve oknyomozó riport kategóriában a díjat. A Panoráma című műsor Hengerelt a Hamasz című adása nyerte el a televíziós tudósítások fesztiváldíját. Az interjú, stúdióbeszélgetés kategóriában az Este Extra-interjú Gyurcsány Ferenccel másnap, a Magyar Televízió ostroma után című műsora kapta az elismerést.

Az egytémás tematikus műsorok közül a Privát rocktörténet: Az Omega című összeállítás bizonyult a legjobbnak. A Strucc című esélyegyenlőségi magazin nyerte a többtémás tematikus magazin díját. A dramatikus művek kategóriában a Fekete tej részesült fesztiváldíjban. A legjobb műsorarculatnak járó elismerést az Ez nem kínai! 1. része kapta. Promóciós kategóriában a Kész átverés végzett az élen.

Alkotói díjban részesült műsorvezetőként Bazsó Gábor és Winkler Róbert, operatőrként Bálint Arthur, legjobb rendezőként Zsigmond Dezső. Különdíjban részesült az M1 műsorarculata, illetve interjú-stúdióbeszélgetés kategóriában a Felelet az életnek című műsor. A nézők szerint a legkedveltebb televíziós személyiség Szulák Andrea, a legnépszerűbb tévés műsor pedig a Szombat esti láz. A Média az Esélyegyenlőségért díját az Aktív Romasuli című műsora kapta.

A Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztivált Pécsett rendezték meg március 29. és április 4. között. A fesztiválra idén rekordmennyiségben érkeztek nevezések: 13 kategóriában 532 művel pályáztak az országos, tematikus, regionális és határon túli szerkesztőségek. A produkciók együttesen 19719 perc műsoridőt tettek ki. A Ragályi Elemér operatőr elnökletével tevékenykedő szakmai zsűri 104 művet juttatott tovább. A közönségdíjat a nézők szavazatai alapján kapták meg az alkotások.