Hét túlélõt találtak a lavinától sújtott pakisztáni faluban

A pakisztáni mentõalakulatok hét embert élve mentettek ki a hó alól abban a pakisztáni faluban, amelyet szerdán temetett el teljesen egy hatalmas lavina – közölte pénteken a helyi rendõrség. A halottak száma eddig 17, de tisztségviselõk elmondása szerint a szám könnyen harmincra emelkedhet.

A pakisztáni fõvárostól kétszáz kilométerre, északra található kis falut eltemetõ lavina alól eddig 17 holttestet emeletek ki a mentõalakulatok, akiket helyi lakosok segítettek – közölték helyi tisztségviselõk, és a rendõrség. A hó és jég alatt még 13 ember van, de túlélési esélyeik “a nullával egyenlõk” – közölte egy egészségügyi tisztségviselõ. “Három napja vannak nagy mennyiségû jég alá temetve, már nincsen semmi remény” – közölte Gul Berg.

A hegyvidékes területen, egy völgy mélyén fekvõ falut, a rossz idõjárási körülmények, valamint a nagy hó miatt csak 24 órával a lavina után érték csak el a rendõrség emberei – közölte egy magas rangú helyi rendõrtiszt. A hét túlélõt a botokkal és lapátokkal dolgozó helyi lakosok segítségével sikerült kimenteni a hó fogságából – közölte a rendõrtiszt.