Hét csecsen rendőrt öltek meg Ingusföldön

Legalább hét csecsen rendőr meghalt szombaton, miután tüzet nyitottak autójukra a Csecsenfölddel határos Ingusföldön – jelentették orosz hírügynökségek. A csecsen rendőrök egy közös akcióban vettek részt ingusföldi kollégáikkal.

Az Interfax orosz hírügynökség információi szerint hét, míg a RIA Novosztyi, és az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökségek szerint nyolc rendőr halt meg a szombati támadásban. A csecsen rendőröket szállító autóra egy ingusföldi úton támadtak gránátokkal, és lőfegyverekkel. Az elkövetők kilétéről nem érkeztek jelentések.

A csecsen rendőrök egy terroristaellenes akcióban vettek részt szomszédjuknál, amelyet ingusföldi kollégáikkal együtt hajtottak végre. A támadás közép-európai idő szerint reggel fél nyolckor körül történt.

A támadás két héttel azután történt, hogy merényletet kíséreltek meg Ingusföld elnöke ellen. A június 22-i öngyilkos merényletben Junusz-Bek Jevkurov súlyosan fejsérülést szenvedett, és kómában szállították egy moszkvai kórházba, ahol egy napja nyerte vissza eszméletét. A Moszkva által kinevezett elnök ellen elkövetett merényletért egy Csecsenföld függetlenségéért küzdő csoport vállalta a felelősséget.