Helyi közélet

2010.09.30. 13:06

Budapestről Belgrádba

<p>Az, aki még sosem járt Belgrádban, mindenképpen érdekes külföldi kalandra számíthat.</p>

A repülőn töltött mindössze egy órácska alatt (vonattal 7 óra az út) gyönyörködhetünk Magyarország természeti adottságaiban, majd földet érve szembesülhetünk a fiatalabb korosztály számára szíven ütő meglepetéssel: a cirill betűhasználattal. A szerb fővárosban megoszlik ugyan a latin és cirill feliratok aránya, mégis gyakran előfordul, hogy például egy étlapot olyan szerb nyelven nyomnak a kezünkbe, ami már kínai.

A város építészeti szempontból első benyomásra hasonlít Budapestre, talán másodikra is. A közlekedés szabályai jelképesek: ha gyalogosként szabad jelzés mellett zebrán megyünk át, ne lepődjünk meg, ha úgy dudálnak ránk, mint az őrült. Parkolni bárhol, bármikor, bármilyen pozícióban képesek.

Nagyvárosi zaj, szmog, és a lepukkantság enyhe érzése keríti hatalmába az embert, ha Belgrád sűrű, lejtős utcácskáin sétál. És hogy mit érdemes megnézni? Következő fotó-sorozatunkból azt is megtudhatják!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában