Hernádnémeti lovasáé lett a második hely

Akt.:
Éles Virág (jobbról) végül a második helyet szerezte meg
Éles Virág (jobbról) végül a második helyet szerezte meg - © Fotó: Magán
Budapest – Kizárták a szervezők az első helyezett versenyzőt, így előrébb végzett a hernádnémeti lovas.

A 14 éves Éles Virág történelmet írt a szeptember 16-án rendezett idei Nemzeti Vágtán – olvashatták. A Hernádnémeti színeiben induló leány ugyanis zsinórban ötödször jutott be a Kishuszár futam döntőjébe, amely rajta kívül eddig még senkinek sem sikerült. Az öt döntőzés során másodszor szerezte meg a harmadik helyet, és harmadszor állhatott fel a dobogóra, mindezt úgy, hogy idén egy új pónival indult el. Ebben az évben ugyanis Éles Virág a 4 éves Black-White nevű lovával állt rajthoz, a döntő futamban pedig a 3. helyen végeztek, méghozzá hatalmas csatában.

Szerdán kiderült, az a harmadik hely tulajdonképpen a második, ugyanis doppingvétség miatt módosult az eredmény! A Sepsiszentgyörgy település színében győztes Kolumbán Örs-István által lovagolt Fatima nevű lóból vett doppingminta pozitívnak bizonyult – adta hírül a Nemzeti Vágta honlapja. A szervezőbizottság a lovast, a csapatvezetőt, a tulajdonost és a lovat a 2019. és 2020. évi Nemzeti Vágtán és annak kvalifikációs sorozatában való versenyzéstől és bármilyen közreműködéstől, a települést pedig a 2019. évi Nemzeti Vágta Kishuszár Vágta futamában és annak kvalifikációs sorozatában való versenyzéstől eltiltotta.

A végeredmény

Ennek következményeként változások történtek a 2018. évi Nemzeti Vágta Kishuszár Vágta döntőjének eredményében: 1. helyezett: Zirc, Rigó Loretta, Virág, 2. helyezett: Hernádnémeti, Éles Virág, Black-White, 3. helyezett: Csetény, Vörös Tamara, Büszke, 4. helyezett: Kunpeszér, Tóth Rozi, Ricsi, 5. helyezett: Bőcs, Kiss Roxán, Sólyom.

ÉM-HI


Jobbról, kék mentében, napszemüvegben Éles Virág
Hernádnémeti - Harmadik lett a Nemzeti Vágta Kishuszár futamán Hernádnémeti indulója. A hétvégén rendezték az idei Nemzeti Vágtát Budapesten, amelyen a 14 éves Éles Virág történelmet írt. A Hernádnémeti színeiben induló leány ugyanis zsinórban ötödször jutott be a Kishuszár futam döntőjébe, amely...