Hernádi nem örül annak, hogy a Slovnaft vezérigazgatója kampánytéma az MKP-n belül

A MOL elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt nem örül annak, hogy a cég szlovákiai leányvállalatának, a Slovnaftnak a vezérigazgatója a szlovákiai magyar párt elnöki posztjáért vívott küzdelem központi figurája lett. Hernádi ezt a pozsonyi Új Szó pénteki számában nyilatkozta.

A Magyar Koalíció Pártjának elnöki tisztségéért induló Csáky Pál néhány nappal ezelőtt egy interjúban azt állította, hogy a Slovnaft vezérigazgatója, Világi Oszkár egy olyan gazdasági lobbicsoport vezetője, amely a háttérből irányítja a pártot. Ezt az érintett és Bugár Béla pártelnök is határozottan cáfolja.

Hernádi az Új Szónak adott nyilatkozatában hangsúlyozza: a vád eddig sohasem konkretizálódott, megmaradt a rosszindulatú sugalmazás szintjén. Ugyanakkor hozzátette: “A Slovnaft és a MOL tőzsdén jegyzett vállalat, az ilyen megalapozatlan vádak negatív hatással lehetnek hírnevünkre. Ezért is szeretnék egyes politikusok felelősségére apellálni”.

Mint nyilatkozta, a MOL belső szabályrendszere “csak szűk, a cég érdekeit képviselő politikai kapcsolattartást tesz lehetővé minden meghatározó parlamenti erő irányába, kiegyensúlyozott módon”, s Világi Oszkár szerinte ehhez tartja magát. Világi feltételezett “háttérirányítói” szerepe a MOL elnök-vezérigazgatója szerint a légből kapott összeesküvés-elméletek része, minden valós alap nélkül.Sporthírek