Hercegkút nem társul Sárospatakkal

Sárospatak – A város rendkívüli testületi ülésen elfogadta a Hercegkúttal történő iskolatársulást. A hercegkúti képviselők azonban úgy döntöttek, inkább önállóak maradnak.

Sárospatak rendkívüli testületi ülésen tárgyalt az iskolatársulásokról. Az ülésen arról döntöttek, hogy a hercegkúti iskolával kötnek társulási szerződést úgy, hogy a hercegkútiaknál megmarad az első négy osztály, és ötödiktől fogadja a gyerekeket a sárospataki Rákóczi iskola.

Götzné Frikker Mária, a hercegkúti Gyöngyszem Német Nemzeti Általános Iskola igazgatója elmondta, szerda esti ülésén a hercegkúti testület is megtárgyalta a lehetséges társulást és egyhangú szavazással úgy döntöttek, inkább önállóak maradnak. Mint megtudtuk, a társulás egyik feltétele az lett volna, hogy a hercegkúti iskolában vonják össze a harmadik és negyedik osztályt. Ebbe a hercegkútiak semmiképpen sem mentek bele. A hercegkúti önkormányzat most azt vizsgálja meg, hol lehet még lefaragni a kiadásokból, hogy azt az iskola működésének finanszírozására fordítsák. A testületi ülésen felvetődött, hogy ha ilyen arányban bővül a Hercegkútra beiratkozók száma mint az elmúlt két évben, akkor még az sem kizárt, hogy indítanak egy ötödik és hatodik osztályt is.

-bg-



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .






hirdet�s