Friss hírek

2009.07.12. 17:26

Ötvenegy órája folyamatosan dalolnak Újszentmargitán

<p>Péntek óta több, mint ötvenegy órája énekelnek és ezzel valószínűleg megdöntötték a folyamatos magyar nóta és népdal éneklés rekordját a Hajdú-Bihar megyei Újszentmargitán. A 480 résztvevő több, mint 2500 dalt énekelt a maratoni rekord-kísérlet ideje alatt.</p>

Az újszentmargitai énekesek produkciójukkal a Ménfőcsanakon májusban felállított 50 órás folyamatos éneklési rekordot akarták megdönteni. Az első dalnok pénteken délután kettőkor lépett színpadra, az utolsó pedig valószínűleg több, mint 3000 perccel később, vasárnap este énekli majd az utolsó népdalt. A két és fél nap alatt 23 kórus és 52 szólista lépett fel. Volt aki csak egyetlen dalt vállalt, de olyan is, aki egymaga két órán át énekelt megszakítás nélkül - mondta vasárnap a Független Hírügynökségnek Bertók Józsefné, a rendezvény főszervezője. A 480 résztvevő három megye 19 településéről érkezett. A legfiatalabb énekes mindössze öt, a legidősebb pedig hetvenhét éves volt.

A rekord-kísérletet szigorú feltételek szerint bonyolították. Két dal között legfeljebb öt másodpercnyi szünetet tarthattak, és ugyanazt a dalt négy óránként csak egyszer énekelhették a dalosok. A maratoni éneklés ideje alatt több, mint 2500 magyar nóta és népdal csendül fel Újszentmargitán. A dalosok jelenleg is énekelnek, ezért a hivatalos rekordot csak később hitelesítik - közölte vasárnap kora este Csetneki Csaba a település polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!