haon-sportoldal

2011.07.12. 15:28

Cívisvárosi siker a Tamási Kupán

Debrecen - A debreceni Sütő Péter győzött a rangos tolnai viadalon.

Debrecen - A debreceni Sütő Péter győzött a rangos tolnai viadalon.

Debreceni győzelem született a hét végén megrendezett Tamási Kupa nemzetközi hexasakkversenyen. A viadalon – az elmúlt évekhez hasonlóan – kiegyensúlyozott, erős mezőny gyűlt össze, többek között a hazai ranglistavezető, ex-világbajnok, több egykori magyar bajnok és a legjobb szerb játékosok próbálkoztak a kupa elhódításával.

A cívisvárosi színeket képviselő Sütő Péter a harmadik helyen szerepelt a rajtlistán.

A 7 fordulós svájci rendszerben lebonyolított verseny végig szoros küzdelmet hozott a dobogós helyek sorsát illetően. A kezdő fordulóban az első kiemelt bátaszéki Rudolf László és a második kiemelt budapesti Schenkerik Csaba is elhullajtottak fél pontot, aminek köszönhetően Sütő Péter az élre állt, és egészen a verseny feléig egyedül vezette a mezőnyt.

A negyedik fordulóban utolérte őt Rudolf László, valamint a kalocsai Csupor Péter, és ők hárman váltak a dobogós helyek várományosává. A hatodik fordulóban Sütő legyőzte Csuport, míg Rudolf nem bírt a helyiek legjobbjával, Lódi Lászlóval, így a debreceni hexázó újra egyedül került az élre, és a záró fordulóban már könnyed döntetlennel is biztosítani tudta végső győzelmét.

Az utolsó forduló rangadóján Rudolf legyőzte Schenkeriket, az ezüstérmet szerezte meg, míg Csupor a legeredményesebb szerb versenyzőt győzte le a bronzéremért.

A Tamási Kupa végeredménye

1. Sütő Péter Nk.m. (DHTE, Debrecen)

2. Rudolf László Nk.nm. (Bátaszéki SK, Bátaszék)

3. Csupor Péter Ihcf-m. (Logikusakk, Kalocsa)

4. Péter István Ihcf-m. (Bátaszéki SK, Bátaszék)

5. Lódi László Ihcf-m. (Koppány SE, Tamási)

6. Schenkerik Csaba Nk.m. (Vízügy SE, Budapest

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!