Hengerelt a Loki a bajnokin

Sadjo Haman
Sadjo Haman
A labdarúgó NB I 25. fordulójában a Diósgyőri VTK pénteken este a Debreceni VSC-t fogadta.

DiósgyőrDebrecen. Ezen a héten másodszor. A keddi MK-elődöntő után (amelyen a Loki nyert 1-0-ra Miskolcon) pénteken bajnokin mérte össze erejét a két gárda. A korábbiakhoz képest három helyen változott a két csapat összeállítása: a DVTK ugyanabban az összetételben kezdett, a vendégek kapust cseréltek (a kupatalálkozón jó formát mutató Csernyánszki helyett Balogh állt a gólvonalra), valamint a csatárok személyében érkeztek új emberek. Az már az első percekben kiderült, hogy a Loki felül akarja írni hét eleji teljesítményét, a diósgyőri védelem jobb oldalát bontogatták Vukmirék.

Visszavetette

Az iparkodásnak korán meg is lett az eredménye, majd ezt követően felébredtek Vitelkiék. Sok ígéretes akciót vezetett az ezt követő fertályórában a Csank-csapat, ám csupán egy kapufát (amely Sipeki nevéhez fuződött) tudtak felmutatni. A DVSC ritka ellenakciójából megszületett a második találat, s ez visszavetette a hazaiakat. Dzsudzsákék uralták a játékot, egyre felszabadultabban futballoztak, s újra mattolták a miskolci piros-fehéreket, amivel gyakorlatilag bebiztosították (?) győzelmüket.

Remek Dzsudzsák

A második félidőre Sadjo a hírek szerint betegség miatt nem tudott visszamenni: Binder állt be bal oldalra csatárnak és Douva húzódott egy sorral hátrébb. Az első szép diósgyőri megmozdulásból Simon szépített, ziccerben. Meglepő módon ezután már csak az oldalvonal mellől figyelhette a játékot, mert a vezetőedző lecserélte. Huszáké lett a jobb oldali középpályás szerepkör, de ő sem tudta tartani a remek napot kifogó Dzsudzsákot, aki a 61. percben visszatette a két csapat közötti félidőbeli különbséget. Ezzel a DVTK “mikurnyi” esélye is elszállt a pontszerzésre, pedig még hátra volt a meccs egyharmada. A mérkőzést teljesen megérdemelten nyerte meg a frissebb DVSC a meglehetősen gyenge produkciót nyújtó Diósgyőr ellen.

Jöhet a “hármasugrás” utolsó felvonása, a kupaviszszavágó, szerdán, Debrecenben.