Helytállt Holló Bangkokban

Akt.:
Bangkok, Kazincbarcika – Hétfőn lépett dobogóra a korosztályos vb-n a barcikai klub fiatalja.


Hétfőn rendezték Thaiföldön, Bangkokban az ifjúsági súlyemelő-világbajnokságon a fiúk +94 kg-os küzdelmeit. A versenyben érdekelt volt a Kazincbarcikai VSE sportolója, Holló Szilárd is, aki a legjobbak között, az A csoportban léphetett dobogóra, tíz másik társával együtt (előzetesen 310 kg nevezési eredményt írtak a neve mellé, s ezzel a hatodik volt a rangsorban).

Másodszorra nem

Az észak-borsodi tárcsás szakításban 133 kilogrammon kezdett, ami sikerült, miként a második gyakorlat, a 137 kg is. Harmadikra 139 kilóra tetette a súlyt a barcikai emelő, ám ez a kísérlete nem volt jó, így összességében a 8. lett az első fogásnemben. Lökésben 160 kg-val nyitott Holló Szilárd, biztosan, majd a 165 kg előbb kifogott rajta, másodszorra viszont már nem – ami szintén a nyolcadik pozícióhoz volt elegendő, miként összetettben is.

– Amíg nem ismeretesek a pontos körülmények, addig itthonról nehéz bármit is megítélni – mondta a KVSE edzője, Pátrovics Géza. – Az eddigi legjobb eredményétől elmaradt, volt két rontott fogása, ami nem jellemző rá, mert hatfogásos versenyző. Ettől függetlenül gratulálok a nyolcadik, pontszerző helyhez, ha majd hazaér, kielemezzük a történteket. A nemzetközi mezőny nagyon erős, a legjobb esetben egy helyet léphetett volna előre. Az első vébéje volt, tisztességesen helytállt, a jövő embere.

ÉM-MI


Eredmények

A +94 kg-os végeredmény: 1. Kanstantin Kurouski (Fehéroroszország) 360 kg (165, 195), 2. Dmitrij Gogichaev (Oroszország) 352 kg (155, 197), 3. Roshani Mohammadreza (Irán) 347 kg (156, 191), …8. Holló Szilárd 302 kg (137, 165).