szon-sportoldal

2013.02.18. 09:53

A Halásznak már nyolc...

Nagyhalász - A megyei első osztályú együttes csaknem csapatnyi új játékossal erősített.

Nagyhalász - A megyei első osztályú együttes csaknem csapatnyi új játékossal erősített.

 Senki nem vádolhatja azzal a nagyhalászi elöljárókat, hogy sorsára hagyták volna a megyei első osztályú futballcsapatot. A tizenegyedik helyen táborozó, a bentmaradást érő pozíciók egyikére hajtó (a bejelentett bajnoki átszervezés miatt mindenki úgy kalkulál, hogy ennek érdekében minimum a nyolcban kell végezni...) legénységet ugyanis iparkodtak oly módom acélosítani, hogy esélye legyen teljesíteni küldetését.

Nem kevesebb, mint nyolc új játékossal bővült a választék. A korai érkezők között volt a nagykállói duó: a támadó Kurucz Tamás, illetve Tóth Zoltán, és ugyancsak „osztálytárs” riválistól, jelesül Szakolyból érkezett az egyaránt védőként szerepeltethető Turóczi Csaba, a visszatérőnek számító Szobonya Péter, továbbá a leginkább jobb oldali középpályásként bevethető Gégény Zoltán. A Tiszatelekről igazolt Tilki Mihályt jól ismeri Kató István edző: a több poszton foglalkoztatható labdarúgóval ugyanis vállvetve küzdött az NB III-as Ibrány színeiben. A csatár, Balázs Krisztián Nyírtelekről, míg a tizenkilenc éves középpályás, Páter Artur Vasmegyerről került a halászi körletbe.

Persze, akadtak búcsúzók is. Éles Csaba a bajnoki cím megszerzésére pályázó Kemecse szerelésében folytatja, Csombók Csabát immár a megye kettes Újdombrád tudhatja keretében, a hátvéd Orbán Attila pedig külföldön vállalt munkát.

Ami az eddig lejátszott előkészületi meccseket illeti: a Vasmegyert 6–2-re, az Újdombrádot 3–1-re, a Kéket 5–3-ra győzte le a Kató-csapat, amely a Tiszakanyárral szemben előbb 3–0-ra maradt alul, a legutóbbi, szombati találkozón pedig 1–0-ra kapott ki az NB III-as egylettől.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!