Helyszíni tárgyalás: mi történt a temetőben?

Helyszíni tárgyalás: mi történt a temetőben?
Helyszíni tárgyalás: mi történt a temetőben?
Miskolc – Helyszíni tárgyalást tartott a Miskolci Törvényszék dr. Dósa Ágnes vezette tanácsa annak a négy fiatalembernek ügyében, akik ellen Tatár Iván, a Miskolc-szerte ismert gitárművész három évvel ezelőtti megtámadásával kapcsolatban emelt vádat a főügyészség.

A vádlottak közül kettőt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, két társukat pedig segítségnyújtás elmulasztásának vétségével vádolja a főügyészség.

Brutális sérülések

Mint írtuk, 2012 márciusában olyan brutalitással vertek össze egy miskolci férfit (Tatár Ivánt – a szerk.) az avasi temetőben, hogy a kórházban hetekig mélyaltatásban kellett tartani, de az agyában keletkezett vérömleny felszívódása után sem tért magához hosszú időn át. Sérülései maradandóak.

Nem tiszta, hogy volt…

A helyszíni tárgyaláson az együttműködésre hajlandó másodrendű vádlott segítségével igyekeztek a majdnem tragédiával végződő estét rekonstruálni. A kis csapat szalonnát sütött és ivott a temető fölötti nyilvános szalonnasütő helyen. Ott haladt el mellettük a sértett. Köszöntek egymásnak, a zenész pedig bement a temetőbe. Az első- és másodrendű vádlott, R. D. és Cs. J. a férfi után ment. A két másik fiú később futott utánuk – mint mondják – előző kettő keresésére indultak, nehogy azok valami hülyeséget csináljanak. Azonban elkéstek, mert az egyik sír mellett találták fekve a zenészt és mellettük két társukat. A tárgyalássorozat folytatódik.

ÉM-SZB