Helyreigazítás az alsózsolcai szemetelés ügyében

Akt.:
Alsózsolca – Nemrég megjelent portálunkon a Jobbik közleménye: “Alsózsolcán szemetelni tilos! Kivéve a gyevi bírót!” címmel. Az abban foglaltakkal kapcsolatosan Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a következők közlését kérte.

Jobbik: Alsózsolcán szemetelni tilos! Kivéve a gyevi bírót!” című írás a való tények elferdítésével azt a hamis látszatot keltette, hogy a környezetvédelmi szempontból kétséges jellegű, építési tevékenység végzése során kitermelt föld tárolása Csöbör Katalin “fideszes” országgyűlési képviselő tudtával, vagy beleegyezésével, vagy hozzájárulásával történt.

Ehhez képest a valóság az, hogy az Alsózsolcai Önkormányzat szociális célú város-rehabilitációs program keretében elnyert pályázati támogatás keretében az önkormányzat tulajdonában álló ingatlanokat, többek között a futballpályát is felújítja, és az írásban szereplő föld is ennek keretében került átmenetileg deponálásra, mivel az a felújított területre visszatöltésre kerül.

Ezen tevékenységgel összefüggésben Csöbör Katalinnak sem utasítási joga, de még rálátása sincs, mivel az kizárólag önkormányzati hatáskör alá, és feladatkörbe tartozik.”